Politiikka

Ehdolle yleisön pyynnöstä – Minna Kauhanen päätti lähteä ehdokkaaksi, kun tarpeeksi moni kuntalainen soitti ja toivoi

Minna Kauhanen keskittyy kampanjoimaan Facebookissa ja Instagramissa sekä kustantaa Jokimaan raveihin yhden lähdön. "Mutta joka tunti en aio jotain olla tuuttaamassa", hän sanoo.
Minna Kauhasen tärkeät teemat ovat maaseudun yrittäjyys ja eteläisen Hollolan kylien asiat.

Hollolalainen Minna Kauhanen ei vielä alkuvuodesta ollut ajatellut lähtevänsä politiikkaan.

”Sitten minulle alkoi tulla ihan yksittäisiltä ihmisiltä viestejä, että haluamme, että menet mukaan. Ihan tavalliset perheelliset ihmiset ovat olleet yhteydessä”, hän kertoo.

Kauhanen päätti kokeilla ja tehdä kampanjastaan kokoomuksen riveissä aidosti omannäköisen.

Se, että koronan vuoksi ei ole mahdollisuutta torikampanjointiin, ei Kauhasta haittaa. Lauantai on viikon tärkein ravipäivä, jolloin kevään edetessä suunnataan useimmiten kilpailumatkoille.

Kokoomuksella on kattavat ohjeet ehdokkaille, mutta Kauhanen totesi niihin perehdyttyään, että kovin paljon uutta sieltä ei irronnut.

”Ajattelin, että olen tehnyt jo nämä kaikki. Kohderyhmä minulla on. Ajan Nostavan alueen asioita ja hevostalouden ja maaseutuyrittäjien asioita. Heihin saan kohdennettua.”

Perheen, siskojen ja parin ystävän raati auttaa suodattamaan sopivia ideoita. ”Facebook on pääkanavani, ja otin myös Instagramin käyttöön. Aion olla siellä aktiivisesti, mutta en tuuttaa joka tunti jotain.”

Tytär toimii kuvaamisessa ja videoinnissa avustajana. Kauhaselle kirjoittaminen on mieluisaa, joten siitä ei muodostu kynnystä.

Puolueella on myös kampanjamateriaalia, joista voi ottaa valmiita pohjia.”Ehkä jokin postilaatikkoflyeri-kampanja pitää tehdä ja yrittää saada yleisönosastolle kirjoitus sanomalehteen”, hän miettii.

Heti ehdokkaaksi hyväksymisen jälkeen Kauhanen teki isoimman rahallisen kampanjapäätöksen: hän varasi Jokimaan raveista oman loimilähdön vaalien alle.

Minna Kauhasen mielestä on kiinnostavaa, että häneen yhteydessä olleita ihmisiä ei niinkään ole kiinnostanut puolue, vaan he ovat halunneet hänet ihmisenä edustajakseen.

”Olen tavallaan tehnyt kampanjaa siitä asti, kun muutimme tänne. Olen lähinnä Facebookissa ottanut kantaa asioihin lähtien lähikoulujen lopetuksesta ja Nostavan alueen kaavoituksesta. Alueen ihmisiä ei kuulla tarpeeksi.”

Miehensä, eläinlääkäri Jarno Kauhasen ravitallilla työskentelevä Minna Kauhanen on työskennellyt ennen omaa yritystä 12 vuotta pankki- ja teleoperaattorialalla ja välissä tehnyt töitä ammattitalleilla. Kauhasilla on yhteinen maatila, jonka peltotyöt ostetaan tutuilta viljelijöiltä.

”Nyt kun lapset ovat täysikäisyyden kynnyksellä, koen, että tilanne on sopiva. Olen saanut yhteiskunnalta paljon, koulutuksen ja lapsiperheiden tuet. Kuuluu ihmisyyteen, että autamme toisiamme. Jos siis voin jotenkin olla avuksi, tämä on se minun juttuni.”

Kuntavaalit pidetään 13.6.

Lue lisää

Alkuperä esiin somen avulla

"Maailman parasta eläintenhoitoa" kaupataan videolla nuorille ruotsalaisille

TalkKarissa suoraa puhetta: "Naiset tekee työt, äijät kehuu toisiaan"

Uutissuomalainen: Hallitus ei porrasta ansiosidonnaista kehysriihessä