Politiikka

Oikeuskansleri on saanut useita kanteluita kuntavaalien siirtämisestä – käsittelee mahdollisesti kahta

Kahdeksan puoluetta yhdeksästä kannatti vaalien siirtoa huhtikuusta kesäkuuhun.
Jaana Kankaanpää
Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ilmoitti viikonloppuna, että kuntavaalit siirtyvät huhtikuusta kesäkuulle koronatilanteen vuoksi.

Kuntavaalien siirtämisestä kahdella kuukaudella on tehty useita kanteluja oikeuskanslerille, oikeuskanslerinvirastosta kerrotaan STT:lle.

Viraston kirjaamosta kerrotaan, että maanantaina aamupäivään mennessä kanteluja on tehty ainakin seitsemän kappaletta. Vireillä olevia eli mahdollisesti käsittelyyn otettavia kanteluja näistä on kaksi kappaletta.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) ilmoitti viikonloppuna, että kuntavaalit siirtyvät huhtikuusta kesäkuulle koronatilanteen vuoksi. Kahdeksan puoluetta yhdeksästä kannatti vaalien siirtoa kahdella kuukaudella.

Uusi vaalipäivä on 13. kesäkuuta.

Oikeuskansleri ratkaisee muun muassa valtioneuvostoa ja ministeriöitä koskevat kanteluasiat. Oikeuskansleri tutkii kantelut, jos niiden perusteella on aihetta epäillä lainvastaista menettelyä tai velvollisuuksien laiminlyöntiä.

Lue myös:

Oikeusministeriö: Vaalit pidetään 13. kesäkuuta – kahdeksan puoluetta yhdeksästä kannatti kuntavaalien siirtoa kesäkuulle

Lue lisää

Siirretäänkö vai ei? Kuntavaalien ajankohdasta päätetään perjantaina – RKP koronaturvallisuudesta: "Äänestystilanne on nopeampi kuin kaupassa tai apteekissa käyminen"

Oikeuskansleri: korona korostaa kansalaisten ympäristöoikeuksia ja voi lisätä väljän asumisen kysyntää – "Yhdyskuntasuunnittelijat eivät päätä puolestamme elämäntavoistamme"

Rajavartiolaitoksen rooli on selvä

Kuntalehti: Kuntavaalien siirtäminen koronan vuoksi on hyvin epätodennäköistä, mutta ei mahdotonta