Politiikka

Yli-Viikari vaikeni matkalla kuulemiseen eduskunnassa

Jos kansliatoimikunta tekee asiassa päätöksen, eduskunta järjestää asiasta tiedotustilaisuuden.
LEHTIKUVA / Emmi Korhonen
Yli-Viikari on kokouksessa kuultavana, ja hän on valmistellut kokoukselle kirjallisen vastineen.

Eduskunnan kansliatoimikunta käsittelee Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin virasta pidättämistä.

Toimikunnan kokous alkoi puoliltapäivin. Jos kansliatoimikunta tekee asiassa päätöksen, eduskunta järjestää asiasta tiedotustilaisuuden. Alustavan tiedon mukaan info voisi alkaa kahdelta, mutta tiedotustilaisuuden alkamisessa on muutosvaraus.

Yli-Viikari on kokouksessa kuultavana, ja hän on valmistellut kokoukselle kirjallisen vastineen. Julkisten syytösten keskellä haastatteluista pidättäytynyt Yli-Viikari ei pysähtynyt puhumaan medialle matkalla kokoukseen.

Lue lisää

IS: Stailauspalveluja, pääjohtajalle yli 64 000 euron edestä virkamatkoja vuodessa, joululounas Savoyssa – Näin julkisten varojen käyttöä valvova VTV on itse käyttänyt verorahoja

STT:n tiedot: VTV:tä koskevassa virkarikostutkinnassa epäiltynä pääjohtaja Yli-Viikarin lisäksi viraston lakiasiainjohtaja

Luottamus valvojaan kyettävä palauttamaan

Yli-Viikarin mukaan virasta pidättämismenettely ei johdu rikosepäilyistä – "Tosiasialliset syyt ja perusteet ovat julkisuudessa asian pitkään jatkunut käsittely, kansalaispalaute ja median paine"