Politiikka

Karjalainen: keskustan kuntavaaliehdokas esiintyi hakaristilipun kanssa

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston kokoukseen osallistunut opiskelija esiintyi kokouksessa hakaristilippu seinällään. Asiasta kertoo Karjalainen. Kokous pidettiin etäyhteyden avulla eilen.
Jukka Pasonen
Karjalaisen tietojen mukaan kyseessä on keskustan Kajaanin kuntavaaliehdokas ja kirkkovaltuutettu Marko Koskelo.

Yliopiston rehtorin Jukka Mönkkösen mukaan asiasta on aloitettu selvittely. Tapahtuma on Mönkkösen mukaan "täysin yliopiston arvojen vastaista".

Ylioppilaskunnan edustajiston puheenjohtajan Ella Partasen mukaan asiasta on tänään käyty keskusteluja ja mietitty jatkoa.

Karjalaisen tietojen mukaan kyseessä on keskustan Kajaanin kuntavaaliehdokas ja kirkkovaltuutettu Marko Koskelo.

Koskelo oli ehdolla myös vuoden 2017 kuntavaaleissa Kajaanissa, mutta ei tullut valituksi. Lisäksi hän on Kajaanin seurakunnan kirkkovaltuutettu ja julistustoiminnan johtokunnan jäsen. Koskelo on myös Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan sääntövaliokunnan jäsen ja talousvaliokunnan varajäsen.

Mahdollisista seuraamuksista ei ole Mönkkösen tai Partasen mukaan vielä tietoja, sillä asia on selvitysvaiheessa.

Itä-Suomen yliopiston akateeminen rehtori Tapio Määttä otti kantaa tapaukseen Twitterissä.

"Hakaristilipun kanssa esiintyminen ylioppilaskunnan kokouksessa on täysin yliopiston arvojen vastaista, ja se otetaan todella vakavasti", Määttä kirjoitti.

Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen kirjoitti asiasta myös Twitterissä.

"Kyseinen henkilö on pyytänyt anteeksi impulsiivista ja harkitsematonta käyttäytymistään. Hän on myös kertonut, ettei natsismi edusta hänen arvojaan tai vakaumustaan. Ja hyvä näin, koska (keskustan) arvoihin hakaristi ei istu. Edustamme ihmisyysaatetta, kaikkien yhdenvertaisuutta", hän kirjoitti.

Lue lisää

Ylen gallup: Kokoomus ja SDP suosituimpia – keskustan kannatus alle kuntavaalien tason

Luonnon monimuotoisuuden seurantaan kehitellään uusia keinoja – kaukokartoitus paljastaa muutokset kasvien kunnossa

Kuluttajille myytävissä tuotteissa kasvuturpeesta luopuminen ei vaikuta välittömästi aliurakoitsijoihin – "Turvataan se, että kuivike- ja kasvuturpeessa muutos olisi rauhallisempi"

Poliisi valvoo liikkumisrajoituksia vain niissä kunnissa, joissa rajoitukset ovat voimassa – "Poliiseja ei tuoda muualta Suomesta Etelä-Suomeen"