Politiikka

Uutissuomalainen: Hallitus ei porrasta ansiosidonnaista kehysriihessä

Haastateltavat vakuuttavat, että erityisesti keskustan kaipaamat päätökset 20  000–30  000 lisätyöllisestä syntyvät muilla keinoin.
Ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastaminen ei sovi SDP:lle, Uutissuomalaisen lähteet kertovat. LEHTIKUVA / OLIVIA RANTA

Hallitus ei tule tekemään ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastusta koskevaa päätöstä tämän viikon kehysriihessä, kertoo Uutissuomalainen hallituslähteidensä pohjalta.

Julkisessa keskustelussa on ehdotettu työllistymiseen kannustavana keinona ansiosidonnaisen porrastusta niin, että se olisi työttömyysjakson alussa suurempi ja pienenisi loppua kohden.

Uutissuomalaisen haastattelemat demarilähteet ovat porrastusta vastaan. Hallitusviisikosta keskusta, vihreät ja RKP ovat tukeneet ajatusta.

"Eläkeputken poistaminen oli jo tosi kova paikka meille. Ay-liike raivostui jo siitä. Mitä tapahtuisi, jos vielä ansiosidonnaisen porrastamiseen ja leikkaamiseen mentäisiin", eräs hallituslähde SDP:stä sanoo Uutissuomalaiselle.

Haastateltavat vakuuttavat, että erityisesti keskustan kaipaamat päätökset 20  000–30  000 lisätyöllisestä syntyvät muilla keinoin.

Lue lisää

Ansiosidonnaisen työttömyysturvan ulottaminen kaikille jakaa puoluekentän — puolet suomalaisista kannattaa

Keskustan Kemppi ehdottaa muutosta palkkatukeen – maksettaisiin kriisioloissa kausityöntekijöille eikä se söisi ansiosidonnaista

Asiantuntija: Ansiosidonnaisen lyhentäminen ei paranna työllisyyttä

STT:n tiedot: Työmarkkinajärjestöt eivät päässeet sopuun ansiosidonnaisen porrastamisesta, työ jatkuu hallituksessa