Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Politiikka

Putin: Venäjän kasvihuonekaasupäästöjä on vähennettävä alle EU:n tason

Venäjän presidentti Vladimir Putin piti odotetun kansakunnan tilaa koskevan puheensa tänään.
Mikhail Metzel
Presidentti Putinin vuotuinen puhe ajoittuI keskelle useita päällekkäisiä kriisejä niin kansainvälisissä suhteissa kuin kotimaassa.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on aloittanut kansakunnan tilaa käsittelevän puheensa kiittelemällä Venäjän yhteiskunnan eri ryhmiä koronapandemian hoidosta ja rokotteiden kehittämisestä. Hän vakuutti Venäjän selviävän koettelemuksesta, joka ei kuitenkaan ole vielä ohi.

Putin vetosi painokkaasti kansalaisiin, jotta nämä menisivät ottamaan rokotteen. Hänen mukaansa näin voitaisiin saavuttaa tavoite rokotekattavuudesta syksyyn mennessä.

Putin lupasi myös tehostaa toimia ilmastonmuutosta vastaan. Hän sanoi, että Venäjän kasvihuonekaasupäästöjä on vähennettävä alle EU:n tason ja ympäristöä saastuttavat yritykset on pantava maksamaan toimintansa seurauksista.

Putin myös lupasi Venäjän panostavan lähivuosina entistä enemmän tieteeseen ja teknologiaan, erityisesti lääkkeiden ja rokotteiden kehittämiseen kotimaisin voimin.

Putinin puhe ajoittuu keskelle useita päällekkäisiä kriisejä niin kansainvälisissä suhteissa kuin kotimaassa. Puheensa aluksi Putin sanoi kuitenkin aikovansa keskittyä Venäjän sisäisiin kysymyksiin, mutta sanovansa jotain myös turvallisuuspolitiikasta.

Venäjän suhteet länsimaihin ovat kiristyneet entisestään venäläisjoukkojen ryhmityttyä uhkaavasti Ukrainan lähistölle sekä Krimille. Ulkomaailman huomio on kohdistunut myös vangitun oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin kohtaloon.

Myös mahdolliset uudet linjaukset Valko-Venäjän suhteen kiinnostavat Putinin kuulijoita. Valko-Venäjää itsevaltaisesti johtava Aljaksandr Lukashenka saapuu vierailulle Moskovaan huomenna.

Lue lisää

Venäjä julkisti uuden hallituksensa kokoonpanon – ulko- ja puolustusministeri säilyttivät salkkunsa

vierasyliö Kreml improvisoi uusienvaatimusten edessä

päivän punkti Venäjä äänestää

Putinilla edessäänmuuttunut Venäjä