Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Politiikka

Orpo HS:lle: Kokoomus jättää kehysriihestä välikysymyksen – "Niin vastuuton talouspolitiikan linja, ettei vastuullinen oppositiopuolue voi muuta kuin tehdä välikysymyksen"

Välikysymyksen tarkoituksena on mitata hallituksen tai ministerin nauttima luottamus.
LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Petteri Orpo eduskunnassa Helsingissä 29. huhtikuuta.

Oppositiopuolue kokoomus on päättänyt jättää ensi viikolla välikysymyksen hallituksen kehysriihestä. Puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoo asiasta Helsingin Sanomien haastattelussa.

Orpo sanoo haastattelussa hallituksen talouspoliittista linjaa vastuuttomaksi.

"Tämä on niin suuri epäonnistuminen hallitukselta ja niin vastuuton talouspolitiikan linja, että vastuullinen oppositiopuolue ei voi tehdä mitään muuta kuin välikysymyksen", Orpo perustelee HS:lle.

Hallitus sai torstaina rutistettua loppuun pitkään venyneen kehysriihensä eli määriteltyä taloudenpidon suuntaviivat tuleville vuosille. Hallitus sopi muun muassa menokehyksen ylityksistä sekä leikkauksista. Hallituspuolueet linjasivat myös työllisyystavoitteensa.

Välikysymys on vähintään 20 kansanedustajan valtioneuvostolle tai ministerille tämän toimialaan kuuluvasta asiasta osoittama kysymys, jonka tarkoituksena on mitata hallituksen tai ministerin nauttima luottamus.

Lue lisää

Kokoomus valitsee Orpon jatkoon Porissa ja terävöittää koronan laimentamaa oppositiopolitiikkaansa

Puoluejohtajien ensimmäiset vappupuheet pidetty – Kulmuni valmis siirtämään uudistuksia, Orpo haluaa panostuksia tutkimukseen

Uutispäällikön kommentti: Hallituksen suositus nosti porvarit takajaloilleen —onko oikeiston etätyövihan syy pelko metropolin kuihtumisesta?

Kokoomus haluaa keskustan paikalle