Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Politiikka

Kuntavaalien ehdokashakemukset jätetään viimeistään tänään

Ennakkoäänestys kotimaassa järjestetään 26.5.–8.6. ja ulkomailla 2.–5.6.2021.
LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO
Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 13. kesäkuuta.

Koronavirustilanteen vuoksi kesäkuulle siirrettyjen kuntavaalien ehdokashakemusten viimeinen jättöpäivä on tänään. Puolueiden ja valitsijayhdistysten tulee toimittaa ehdokaslistansa kunnan keskusvaalilautakunnalle ennen kello 16:ta.

Samaan määräaikaan mennessä keskusvaalilautakunnalle on toimitettava myös ilmoitukset vaaliliitoista ja yhteislistoista.

Kukin puolue voi asettaa kunnassa enintään puolitoistakertaisen määrän ehdokkaita valittavien valtuutettujen määrään nähden. Vaaliliiton muodostaneiden puolueiden ehdokkaiden yhteismäärä ei saa ylittää yksittäisen puolueen ehdokkaiden enimmäismäärää.

Ehdokasasettelu ja ehdokkaiden vaalinumerot vahvistetaan ensi viikon perjantaina 14. toukokuuta.

Ennakkoäänestys kotimaassa järjestetään 26.5.–8.6. ja ulkomailla 2.–5.6.2021. Kotimaan ennakkoäänestysaikaa pidennettiin kahteen viikkoon, jotta turvallinen äänestäminen koronapandemian aikana helpottuisi. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 13. kesäkuuta.

Lue lisää

Puoluesihteerit järjestäisivät kuntavaalit yhä ajallaan

Neuvottelut kuntavaalien järjestämisestä jatkuvat iltapäivällä – aamupäivällä ei tullut valmista

Neuvotteluja kuntavaalien mahdollisesta siirtämisestä jatketaan tänään, mutta PS vastustaa siirtoa myös kesäkuulle – "Mietipä jotain lätkämatsia, jos muuttuisi arvaamattomaksi, montako erää pelataan"

Kokoomus: Oikeusministeriö ja hallitus epäonnistuvat raskaasti, jos vaalit siirretään