Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Politiikka

Perussuomalaiset ohittaa SDP:n kuntavaaliehdokkaiden määrässä

Keskustan ehdokasmäärä jää myös useita satoja pienemmäksi kuin neljä vuotta sitten, mutta puolue on yhä kuntavaalien suurin.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Perussuomalaisten puoluesihteerin mukaan ehdokkaita on kertymässä pari tuhatta enemmän kuin edellisissä kuntavaaleissa.

Kuntavaalien ehdokasasettelun päättyessä tänään iltapäivällä on perussuomalaiset kasvattamassa ehdokasmääräänsä eniten. Puolue on jo ohittamassa ehdokkaiden määrässä pääministeripuolue SDP:n.

Puoluesihteeri Simo Grönroosin mukaan ehdokkaita on kertymässä noin 5 800, pari tuhatta enemmän kuin edellisissä kuntavaaleissa neljä vuotta sitten.

SDP:n ehdokasasettelu on sujunut heikommin ja puoluesihteeri Antton Rönnholmin alustava arvio on noin 5 500 ehdokasta. Neljä vuotta sitten SDP:n ehdokasmäärä oli yli 6 100.

Keskustan ehdokasmäärä jää myös useita satoja pienemmäksi kuin neljä vuotta sitten, mutta puolue on yhä kuntavaalien suurin. Puoluesihteeri Riikka Pirkkalaisen mukaan ehdokkaita on hiukan alle 6 800, kun heitä neljä vuotta sitten vajaat 7 500.

Lue lisää

Uutissuomalainen: Mepit Elsi Katainen ja Laura Huhtasaari jättävät kuntapolitiikan

MT selvitti: Perussuomalaisilla kovin vauhti kuntavaalien ehdokaslistojen täytössä – "Jos keskustan asema horjuu, voi olla mahdollista saada hallitus kaatumaan”

Aiemmat ääniharavat puuttuvat suurten kaupunkien pormestarikisoista – Vapaavuori luopuu, Lyly panttaa päätöstään, Orpo ei lähde: "Turussa on tie auki näkyvään tehtävään"

Se pärjää, joka erottuu