Politiikka

Annika Saarikko siirtyy valtiovarainministeriksi, Antti Kurvinen nousee tiede- ja kulttuuriministeriksi

Ministerinimistä päättivät keskustan kansanedustajat, europarlamentaarikot ja puoluehallitus yhteiskokouksessaan keskiviikkona.
Presidentti Sauli Niinistön on määrä nimittää uudet ministerit Antti Kurvinen (vas.) ja Annika Saarikko tehtäviinsä tänään. Kurvisesta tulee tiede- ja kulttuuriministeri ja Saarikosta valtiovarainministeri. LEHTIKUVA / Mikko Stig

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko vaihtaa tänään ministerisalkkuaan ja siirtyy valtiovarainministeriksi. Saarikon tilalle tiede- ja kulttuuriministeriksi nousee keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen. Tähänastinen valtiovarainministeri Matti Vanhanen jatkaa kansanedustajana.

Ministerinimistä päättivät keskustan kansanedustajat, europarlamentaarikot ja puoluehallitus yhteiskokouksessaan keskiviikkona. Asiasta päätettiin yksimielisesti ilman äänestyksiä. Presidentti Sauli Niinistön on määrä nimittää uudet ministerit tehtäviinsä tänään.

Keskustan muita ministereitä ovat elinkeinoministeri Mika Lintilä, puolustusministeri Antti Kaikkonen ja maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Saarikon mukaan enempää ministerinvaihdoksia ei keskustassa ole näillä näkymin luvassa, vaikka puolueen ministeriryhmä onkin perin miespainotteinen.

Lue lisää

Saarikko hehkuttaa keskustan paluuta suureksi puolueeksi – "Vahva viestimme lähipalveluista tuli vaalien ydinviestiksi"

Matti Vanhanen käytettävissä eduskunnan puhemieheksi – Anu Vehviläinen kysyi Vanhasen kiinnostusta tehtävään jo suostuessaan itse puhemieheksi

Saarikko: Järjestöt ja yhdistykset toimivat entistä kapeammilla hartioilla – muistammeko arvostaa vastuunkantajia?

Antti Kurvisen mukaan Pekingissä ei rillutella: "Jos pääministeri tai ulkoministeri haluaa, perun matkan välittömästi"