Politiikka

Kuntavaaliehdokas kampanjoi maatalouden ja nuorten hyvinvoinnin puolesta – "Jyväskylän on oltava liikuntapääkaupunki kaikille asukkailleen"

Ensimmäistä kertaa kuntavaaleissa ehdolla oleva Emma-Sofia Jutila tavoittelee tosissaan paikkaa Jyväskylän kaupunginvaltuustossa.
Petteri Kivimäki
Kesällä agrologiksi valmistuva Emma-Sofia Jutila on innokas hevosharrastaja, joka kilpailee kansallisella tasolla esteratsastuksessa. Siiri-hevosen tallipaikka on Jyväskylän Killerillä.

Jyväskyläläinen keskustan kuntavaaliehdokas, agrologi­opiskelija Emma-Sofia Jutila pitää vaalikampanjassaan vahvasti esillä maa- ja metsätalouden toimintaedellytysten turvaamista.

MTK:n maaseutunuorten valiokunnan varapuheenjohtajana vaikuttava jyväskyläläinen pitää tärkeänä, että ruuantuotannon ja metsänomistajien asiaa pidetään esillä myös kunnallisessa päätöksenteossa.

”Maa- ja metsätaloudesta puhutaan kyllä varsin paljon valtakunnallisesti, mutta yllättävän vähän paikallisesti Jyväskylässä. Esimerkiksi kaavoituksessa ja rakentamisessa tehdään paljon ratkaisuja, jotka koskevat monia metsänomistajia Keski-Suomessa. Metsänomistajien näkökulma on näissä aina huomioitava.”

Jutila on kotoisin maatilalta Eurasta. Hän korostaa vaaliteemoissaan myös nuorten hyvinvointiin liittyviä asioita.

”Nuorten hyvinvoinnista huolehtiminen tarkoittaa sitä, että kaikille pitää tarjota aidosti tasapuoliset harrastusmahdollisuudet. Jyväskylän täytyy olla liikuntapääkaupunki kaikille asukkailleen.”

Liikunnallisuutta ja terveitä elämäntapoja esillä pitävä Jutila mainitsee erikseen ratsu­hevosharrastuksen toimintaedellytysten parantamisen.

”Suomessahan ratsastus­urheilu pyörii yksityisten harteilla, mutta Ruotsissa valtio tukee sitä. Ratsupuolelle tarvittavat investoinnit, kuten maneesit, ovat kalliita. Olisi hyvä asia, jos kaupunki tukisi tätä harrastusta samalla lailla, kuten vaikka jääkiekkoa tuetaan”, kuntavaaliehdokas pohtii.

Jutila puhuu myös mielenterveyspalveluiden saavutettavuudesta.

”Mielenterveyspalveluihin pääsyn pitäisi olla helppoa ja vaivatonta kaikille.”

Ensimmäistä kertaa kuntavaaleissa ehdolla oleva nainen tavoittelee tosissaan paikkaa kaupunginvaltuustossa.

”Otan nyt kampanjassani loppukirin. Jonkin verran näytään somessa, jonka lisäksi jalkaudun kadulle tapaamaan äänestäjiä.”

Lue myös:

Ylistarolainen viljelijä pyrkii Seinäjoen valtuustoon: "Kaavoituspolitiikka ei saa ajaa maataloutta ahtaalle”

Lue lisää

Paikallinen demokratia toimii

On epäisänmaallista ajaa metsävaltaa EU:lle

Viljelijöiden otettava paikkansa ruokakeskustelussa

Paine kasvaa PS:n puheenjohtajakisassa