Politiikka

Kevääksi odotettu puolustusselonteko viivästyy syksyyn

"Ei ole mielekästä tuoda selontekoa aivan kevätkauden lopuksi eduskuntaan, koska käsittely keskeytyisi eduskunnan kesätauon ajaksi", ministeri Antti Kaikkonen sanoo.
Kaikkonen kertoo, että viivästyksen syynä on eduskunnassa valmistumassa oleva ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon käsittely, joka on koronaepidemian vuoksi kestänyt odotettua kauemmin. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Suomalaisen maanpuolustuksen kehittämistä tällä vuosikymmenellä linjaava puolustusselonteko tuodaan eduskunnan käsittelyyn odotusten vastaisesti vasta syyskaudella.

Hallituksen piti antaa selonteko eduskunnalle vielä kevätkauden aikana. Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kertoo STT:lle, että viivästyksen syynä on eduskunnassa valmistumassa oleva ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon käsittely, joka on koronaepidemian vuoksi kestänyt odotettua kauemmin.

"Ei ole mielekästä tuoda selontekoa aivan kevätkauden lopuksi eduskuntaan, koska käsittely keskeytyisi eduskunnan kesätauon ajaksi", Kaikkonen sanoo STT:lle.

Kaikkosen mukaan puolustusselonteon päälinjoista on syntymässä sopu ja se on viimeistelyä vaille valmis.

Ennen viimeistelyä tarkoitus on kuitenkin perehtyä eduskunnan antamaan vastaukseen ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta. Ulkoasiainvaliokunta antoi kyseisestä selonteosta mietinnön tällä viikolla.

"Teoriassa olisi mahdollista viedä selonteko kesäkuun viimeisellä viikolla eduskuntaan, mutta sitä on turha viedä sinne kesätauon ajaksi pölyttymään."

Lue lisää

Oppositiopuolueet löysivät paljon parannettavaa ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta

Uutissuomalainen: Puolustusselonteko voi viivästyä kesäkuun puolelle

Pääministeri Marin ei odota vaikeita keskusteluja rokotusjärjestyksestä, asiasta linjataan tänään – puolustusministeri Kaikkonen: Rokotusjärjestystä ei pitäisi käsitellä puoluepoliittisena kysymyksenä

"Puolustusvoimat on käsitellyt virka-apupyynnön ja antaa virka-apua. Toiminta käynnistetään heti tällä viikolla", tviittaa puolustusministeri Antti Kaikkonen Vantaan tilanteesta