Politiikka

Keskusta esittää varhaiskasvatuksen, eskarin ja koulun alaluokkien yhdistämistä samaan paikkaan – Antti Kurvisen mukaan näin turvataan tärkeät lähikoulut

Hyvä kriteeri ehdokasvalinnalle kuntavaaleissa on, kenelle olet valmis antamaan kotisi avaimet, ministeri Kurvinen sanoo.
Jaana Kankaanpää
Lasten ja perheiden palvelut sekä harrastukset voidaan tuoda osaksi pienten lasten koulua. Vahva koulutien alku antaa parhaat eväät myöhempään elämään, Antti Kurvinen esittää.

Kuntavaaleissa on kyse siitä, kehitetäänkö elinvoimaista koko Suomea vai näivettyvää maata, josta on jäljellä vain Suomi-neidon helma. Näin totesi tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) sunnuntaina Kainuussa.

"Toivon ihmisten miettivän, halutaanko parantaa ihmisten arkea vai antaa ääni apatialle. Hyvä kriteeri ehdokasvalinnalle on, kenelle olet valmis antamaan kotisi avaimet", Kurvinen sanoo tiedotteessa.

Ministerin mukaan lähikoulu peruskoulusta toiselle asteelle ja lähikorkeakoulu luovat hyvän elämän, työn ja yrittämisen mahdollisuuksia. Osaavan työvoiman saatavuus on alueiden pärjäämisen elinehto.

Keskusta esittää pienten lasten koulua turvaamaan lähi- ja kyläkouluja. Yhdistämällä varhaiskasvatus, eskari ja 1-2-luokkien koulu samaan paikkaan turvataan tärkeät lähikoulut.

Lasten ja perheiden palvelut sekä harrastukset voidaan tuoda osaksi pienten lasten koulua. Vahva koulutien alku antaa parhaat eväät myöhempään elämään, Kurvinen sanoo.

Oppimistulosten eroja kaupunginosien tai kuntien välillä pitää keskustan mukaan päättäväisesti kaventaa. Yksi harkittava ratkaisu on, että otetaanko käyttöön erityistuki sosioekonomisesti haastavien kaupunginosien ja alueiden koulujen ja päiväkotien kehittämiseen sekä perheiden ennaltaehkäiseviin palveluihin.

"Keskustalaiset eivät hyväksy kehitystä, jossa koulut jakautuvat ”hyviin” ja ”huonoihin” kouluihin. Tavoitteemme on, että lähikoulu on jokaiselle perheelle paras vaihtoehto", Kurvinen sanoo.

Ministeri Kurvinen kiertää viikonvaihteessa Kainuuta ja Savoa keskustelemassa koulutuksesta, arjesta ja kunnista. Sunnuntaina Kurvinen puhui Ristijärvellä, Paltamossa ja Kajaanissa.

Lue lisää

Elsi Katainen valittiin euroryhmänsä lulucf-neuvottelijaksi – "Lähden työssäni siitä, että asetus on ennen muuta laskentatyökalu"

Tiedonjulkistamisesta jaetaan kahdeksan valtionpalkintoa – voittajahankkeissa korostuivat terveystieto ja nuorison äänet

Budjettiriihen venyttäminen saattoi olla vihreiden puoluekokouksen ohjelmanumero

Suomalaisten suosikit seuraavaan hallitukseen ovat SDP, kokoomus ja keskusta – perussuomalaiset kelpaavat muiden puolueiden äänestäjistä harvoille