Politiikka

Perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen jatkaa nuorten kesätyötakuun käyttöönoton ajamista

Juvosen mukaan takuu kannustaisi kaikkia Suomessa työllistämään nuoria ja innostaisi etsimään uusia tapoja oman kunnan nuorien työllistämiseen.
Silja Viitala
Arja Juvonen esittää erityistä nuorten kesätyötakuuta Suomeen.

Kansanedustaja Arja Juvosen (ps.) julkaisemassa tiedotteessa vaaditaan hallitukselta toimia nuorten kesätyöpaikkojen lisäämiseksi. Juvonen esittää erityistä nuorten kesätyötakuuta Suomeen.

Juvonen on tehnyt asiasta aikaisemmin viime vuonna aloitteen eduskunnassa ja kotikaupungissaan Espoossa, ja julkaissut asiasta nyt uuden tiedotteen.

Tiedotteen mukaan kunnan myöntämällä nuorten kesätyösetelillä, jonka arvo on noin 300 - 350 euroa, olisi mahdollista työllistyä myös kotitalouksien tarjoamaan työhön. Tällaista olisi esimerkiksi piha- ja puutarhatyöt, siivoustyö, avustavat erilaiset työt kuten eläintenhoito ja erilaiset asiointi- ja kaupassakäyntipalvelut. Työllistäjä olisi joku muu kuin nuoren oma perhe, ja työssäolosäännöt olisivat samat kuin kunnan kesäsetelin myöntämisperiaatteisiin asetetut säännöt.

Samansuuntaisia avauksia on nähty myös muualla kuntatasolla. Esimerkiksi Nurmijärvellä sosiaalidemokraattien kunnanvaltuutettu Harri Lepolahti on tehnyt valtuustoaloitteen kesätyötakuusta nuorten kesätyöllistämisen uudistamiseksi, uutisoi Nurmijärven Uutiset viime viikolla.

Lue lisää

Timo Soini ennusti Halla-ahon lähdön jo huhtikuussa – "Pahinta myrkkyä on se, jos puolueen puheenjohtaja ei halua pääministeriksi"

Maakunnat tarvitsevat yhä puolustajansa

Suomen kartta on edelleen keskustanvihreä – kokoomus otti komentoonsa etelän suuret kaupungit

Onnistuuko perussuomalaisilta ja keskustalta yhteistyö maaseutukuntien valtuustoissa? Näin Halla-aho ja Saarikko vastaavat