Politiikka

Kokoomus suosituin HS:n kuntavaalimittauksessa, seuraavana perussuomalaiset ja SDP

Kyselyn aikana noin kolmasosa vastaajista ei vielä osannut tai halunnut kertoa, mitä puoluetta äänestäisi kuntavaaleissa.
Kuntavaalit järjestetään tämän viikon sunnuntaina 13. kesäkuuta. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Kokoomus on suosituin puolue Helsingin Sanomien kuntavaalikannatusmittauksessa 19,6 prosentin kannatuksella. Seuraavaksi suosituin puolue on perussuomalaiset, jota kannattaa 18 prosenttia mittaukseen vastanneista.

Kolmanneksi eniten kannatusta saa aivan perussuomalaisten perässä oleva SDP, jota tukee 17,9 prosenttia vastaajista. Seuraavana mittauksessa ovat keskusta 12,7 prosentilla ja vihreät 11,1 prosentilla.

Vasemmistoliittoa tukee 8,2 prosenttia vastaajista. RKP:n kannatus on mittauksessa 4,6 prosenttia. Kristillisdemokraattien suosio on 3,6 prosentissa ja nyt-liikkeen 1,6:ssa. Muita puolueita tukee 2,7 prosenttia vastaajista.

Lehti kirjoittaa, että kyselyn aikana noin kolmasosa vastaajista ei vielä osannut tai halunnut kertoa, mitä puoluetta äänestäisi kuntavaaleissa tai sanoi, ettei aio äänestää.

Kantar TNS:n toteuttamaan kyselyyn vastasi hieman yli 2 000 ihmistä. Sen virhemarginaali on 2,2 prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden kohdalla.

Puhelinhaastatteluin toteutettu kysely tehtiin touko-kesäkuun vaihteessa.

Kuntavaalit järjestetään tämän viikon sunnuntaina 13. kesäkuuta.

HS:n juttuun pääset tästä.

Lue lisää

Analyysi: Keskustan Saarikko ja perussuomalaisten Halla-aho kokevat molemmat olevansa kuntavaalien moraalisia voittajia, eikä kumpikaan ole väärässä

Suomen kartta on edelleen keskustanvihreä – kokoomus otti komentoonsa etelän suuret kaupungit

Onnistuuko perussuomalaisilta ja keskustalta yhteistyö maaseutukuntien valtuustoissa? Näin Halla-aho ja Saarikko vastaavat

Politiikan tutkija Petri Koikkalainen ei lähde vielä spekuloimaan Halla-ahon seuraajalla — suuntamerkkejä voidaan kuitenkin hakea politiikan vanhoista lainalaisuuksista