Politiikka

Keskusta hävisi Haloo Vimpelille – kansanliike kellisti lakeuksien mahtipuolueen

Haloo Vimpeli -liike nousee Vimpelin kunnanvaltuuston suurimmaksi ryhmäksi.
Kuvat: Johannes Tervo, Matti Latvala
Haloo Vimpeli -liikkeen listalta valtuustoon valittu Matti Latvala on Vimpelin ääniharava. Hän sai 99 ääntä.

Haloo Vimpelin vaalivoiton ansiosta Vimpeli on ainoa suomenkielisen Etelä-Pohjanmaan kunta, jonka valtuustossa keskusta ei ole suurin puolue.

Vimpelin valtuustossa istuu 21 valtuutettua, joista Haloo Vimpelin ryhmään kuuluu kahdeksan. Kansanliikkeen valtuutettujen määrä kasvoi yhdellä.

”Haloo Vimpeli osallistui kuntavaaleihin kolmatta kertaa. Ensimmäisellä kerralla eli vuoden 2013 vaaleissa Haloo sai viisi valtuutettua, vuonna 2017 seitsemän ja nyt kahdeksan valtuutettua”, kertoo Haloo Vimpelin -listalta valtuustoon valittu Matti Latvala.

Hän oli vaalien ääniharava Vimpelissä, ääniä tuli 99. Latvala aloittaa toisen valtuustokautensa.

”Jotain olemme tehneet oikein, kun Haloo Vimpelin kannatus on noussut vaali vaalilta", Latvala sanoo.

Hän työskentelee ylikonstaapelina Sisä-Suomen poliisilaitoksessa Saarijärven poliisiasemalla.

Keskusta oli kuntavaalien häviäjä Vimpelissä: puolue menetti kaksi paikkaa. Keskusta on Vimpelin uuden valtuuston toiseksi suurin ryhmä seitsemällä valtuutetullaan.

Perussuomalaisten ja vasemmistoliiton ryhmät jatkavat samankokoisina. Molemmilla puolueilla on kaksi valtuutettua uudessakin valtuustossa.

Kristillisdemokraatit piti yhden paikkansa. Kokoomus nousi Vimpelin valtuustoon pitkästä aikaa, kun elinkeinovastaava Teija Uitto-Kohonen valittiin valtuutetuksi.

Pesäpalloilun pääkaupungiksi mainitussa Vimpelissä on noin 2 800 asukasta. ”Pieni kunta – monta sankaria”, muistuttaa Vimpeli mainossanoissaan.

Lue lisää

Etelän lähiöt ja Itä-Suomi nukkuvat vaaleissa, eniten antamattomia ääniä menettää perussuomalaiset

Etelän lähiöt ja Itä-Suomi nukkuvat vaaleissa

Uutiskommentti: Tarvitaanko Suomeen kolme punavihreää puoluetta?

Analyysi: Keskustan Saarikko ja perussuomalaisten Halla-aho kokevat molemmat olevansa kuntavaalien moraalisia voittajia, eikä kumpikaan ole väärässä