Politiikka

Odotetussa maahantulomallissa ei mainita omaehtoista karanteenia

Suomeen saapuvalta edellytettäisiin todistusta joko sairastetusta koronataudista, saadusta koronarokotussarjasta tai negatiivisesta ennakkotestistä.
LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO
Suomeen saapuvalta edellytettäisiin todistusta joko sairastetusta koronataudista, saadusta koronarokotussarjasta tai negatiivisesta ennakkotestistä.

Hallitus on antanut eduskunnalle odotetun esityksensä koronapandemian aikaisesta maahantulomallista.

Suomeen saapuvalta edellytettäisiin todistusta joko sairastetusta koronataudista, saadusta koronarokotussarjasta tai negatiivisesta ennakkotestistä. Jos todistusta mistään näistä ei ole, henkilön pitää käydä koronatestissä heti Suomeen saavuttuaan.

Jos henkilö ei ole saanut täyttä rokotussarjaa tai sairastanut koronatautia, hänen tulee käydä toisessa testissä 3–5 vuorokauden kuluessa Suomeen saapumisesta. Toista testiä koskeva pykälä olisi voimassa 15. lokakuuta asti. Lakiesityksessä ei mainita, että testien välistä aikaa pitäisi viettää omaehtoisessa karanteenissa.

Lue lisää

Korona vauhditti kaupan digitalisaatiota

Ilahduttavat uutiset siivittävät lomaa

Lopullista totuutta maskien tehosta koronan torjunnassa ei ole vielä saavutettu – kokeneet suomalaistutkijat pitävät näyttöä hyödyistä selvänä

Leviämisvaiheen alueilla voi järjestää isojakin ulkotilaisuuksia erityisjärjestelyin – sisätilojen tilaisuuksien osallistujamäärän nostamista on tarkoitus tarkastella uudelleen heti kesäkuun alussa