Politiikka

Riikka Purra lähtee perussuomalaisten puheenjohtajakisaan: "En ole uusi Halla-aho"

Kirkkonummella asuvaa Purraa pidetään ennakkosuosikkina Jussi Halla-ahon seuraajaksi.
Jaana Kankaanpää
Riikka Purra hakee perussuomalaisten puheenjohtajuutta Seinäjoen puoluekokouksessa elokuussa.

Riikka Purra ilmoitti tiedostustilaisuudessa tänään torstaina lähtevänsä ehdolle perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Kirkkonummella asuvaa ensimmäisen kauden kansanedustajaa pidetään yleisesti kisan ennakkosuosikkina. Tiedotustilaisuudessa Purra kommentoi, että hän ei olisi puheenjohtajana uusi Jussi Halla-aho.

Purra kertoo saaneensa perussuomalaisten jäseniltä paljon pyyntöjä ja kannustusviestejä lähteä puheenjohtajakisaan. Siksi ainoa vaihtoehto oli vastata myönteisesti kentän toiveeseen.

"Koen vahvaa ja syvää velvollisuudentuntoa. Asetun ehdolle perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi."

Riikka Purra yritti taivutella eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Ville Taviota lähtemään puheenjohtajaehdokkaaksi. Tällöin Purra olisi jäänyt ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi. Tavio kuitenkin kieltäytyi kunniasta.

"Miksi päätös kesti, kai se kertoo siitä, että minulla ei ole hirvittävästi hinkua tähän tehtävään. Pohdin ennemminkin asioita velvollisuuden kannalta", Purra sanoi aiemmin MT:lle.

Purran mukaan häntä ajaa eteenpäin politiikassa konkreettinen asioiden muuttamisen halu. Kirkkonummelaisella ei ole harhakuvitelmia ja minkäänlaista valtaromantiikkaa puheenjohtajan tehtävää kohtaan.

Purra on sanonut olevansa luonteeltaan introvertti, silti hän pitää poliitikon työn parhaana puolena perussuomalaisten jäsenten tapaamista maakuntakierroksilla.

Tiedotustilaisuudessa Purra ojensi median analyysintekijöitä, että kaikki ihmiset eivät kärky politiikassa kieli pitkällä ministerin ja puheenjohtajan pestejä. Itseään Purra kuvasi idearikkaaksi ja aikaansaavaksi.

Seuraavissa vaaleissa perussuomalaiset tavoittelevat Purran mukaan pääministeripuolueen asemaa. Puolue ei kuitenkaan lähde hallitukseen, jollei Suomelle haitallista maahanmuuttoa kiristetä.

"Perussuomalaisten politiikkaa ei ohjaa hallitushinku eikä myöskään oppositiohinku."

Perussuomalaisten linja ei tule muuttumaan suuresti, jos Riikka Purra valitaan puolueen puheenjohtajaksi. Hän aikoo puhua vähän enemmän taloudesta ja perustella, miksi puolue ajaa tiukkaa maahanmuuttopoliittista linjaa.

"Me emme ole ihmisvihaajia, emmekä suhtaudu kylmästi maailmaan."

Puolueen puheenjohtajasta päätetään perussuomalaisten puoluekokouksessa, joka järjestetään 14.–15. elokuuta Seinäjoella. Nykyinen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ilmoitti ennen juhannusta luopuvansa tehtävästä.

Toistaiseksi puheenjohtajakilpailuun ovat ilmoittautuneet tamperelainen kansanedustaja Sakari Puisto sekä lohjalainen yrittäjä Ossi Tiihonen.

Riikka Purra aloittaa Maaseudun Tulevaisuuden kolumnistina ensi viikon maanantaina. Vuonna 1977 syntynyt Purra on perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja ja eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja.

Lue lisää aiheesta: Perussuomalaisten Riikka Purra on ollut kasvissyöjä jo 20 vuotta: "Ihmiset kannattaa tutustuttaa kasviksiin tekemällä huippuhyvää kasvisruokaa"

Uutispäälliköltä: Politiikan naiset ja Ohisalon vauva – Naisen on politiikassa mahdollista saada kaikki

Lue lisää

Orpo ja Purra: Seuraava hallitus joutuu tekemään leikkauksia – "Sipilän kauden kiky kalpenee"

Suomalaisten suosikit seuraavaan hallitukseen ovat SDP, kokoomus ja keskusta – perussuomalaiset kelpaavat muiden puolueiden äänestäjistä harvoille

Riikka Purra: "Suomessa saa pelotella ainoastaan yhdellä asialla, ja se on ilmastonmuutos" – miten käy lasten ja nuorten mielenterveyden?

"Kepulaiset ei usko alkioonsa, demarit ei usko sosialismiinsa ja kokoomus uskoo vain rahaan" – Timo Soinin mielestä Jussi Halla-aho on huono johtaja