Politiikka

Riikka Purra osti pakopaikan arjesta – "Olen varma, että mitään tämän parempaa ei voi olla"

Riikka Purra kohtasi kesämökin hankkimisessa monia haasteita, kuten viime hetkillä toiselle myydyn piilopirtin tontin. Sille oli jo alustavasti sovittu mökkipaketti.
Sanne Katainen
Riikka Purra pyrkii perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

MT:n uusi kolumnisti ja perussuomalaisten puheenjohtajaksi halajava Riikka Purra kirjoitti MT:ssä (12.7) kesämökin ostamisen haasteista. Hän käytti korona-ajan kesämökin metsästykseen. Purran kokemuksen mukaan ilmoitukset hävisivät yhtä nopeasti kuin ne ilmestyivät ja hinnat tuntuivat olevan pilvissä ihan tavallisissakin mökeissä.

"Millainen ihminen haluaa ostaa parhaat päivänsä ainakin kaksi vuosikymmentä sitten nähneen oravansyömän röttelön hinnalla, jolla pääkaupunkiseudulta saa asunnon?", Purra ihmettelee.

Vaikka hänellä ei ollut mahdottomia vaatimuksia mökin suhteen, tilanne ei tuntunut siitä helpottuvan. Valtava määrä muitakin suomalaisia etsi kuumeisesti kesämökkiä ja oli valmiita tinkimään vaatimuksistaan.

Aikaa kului mökin etsinnässä. Pettymyksiltä Purra ei prosessin aikana välttynyt. Esimerkiksi yksi tontti myytiin viime hetkillä toiselle, vaikka Purra oli alustavasti sopinut siihen jo mökkipaketin. Mökin hankkiminen alkoi haasteiden myötä jo epäilyttää Purraa. Hän alkoi syyttää politiikkaa mökkipakkomielteestään ja ajatteli, ettei koskaan edes ehtisi mökille.

Vaalihumun ja syntymäpäivänsä aikaan Purra sai viimeisen ilmoituksen mökkivahdista. Siellä odotti kohtuullisen matkan päässä järvenrannalla oleva mökki ilman lähinaapureita. Nyt Purra nauttii kesästä mökillä perheensä kanssa ja on vakuuttunut, että parempaa ei voi olla. Vaikka ei ole suihkua ja kunnon vessaa.

Lue lisää:

Keski-ikäinen mökkityyppi

Perussuomalaisten puheenjohtajaksi tähtäävän Riikka Purran mielestä maahanmuutosta keskusteleminen on yhä jonkinlainen tabu: "Väärin puhumalla saattaa päätyä median ja somen raskaaseen limboon ja menettää työnsä"

Lue lisää

Punamultaa tarjolla myös oppositioon

Monipaikkaisuus lisää hyvinvointia

Purra tasapainoilee

Hätätila Helsingissä