Politiikka

Uutissuomalainen: Timo Soini pitää naispuheenjohtajan valintaa riskinä perussuomalaisille

Soinin mielestä perussuomalaisten äärioikea linja on huono. Hän moittii Halla-ahoa kantin pettämisestä.
Kari Salonen
Timo Soini ei ota kantaa omaan jatkoonsa politiikassa. MT:n arkistokuva vuodelta 2018.

Perussuomalaisten entisen pitkäaikaisen puheenjohtajan Timo Soinin mielestä naispuheenjohtajan valinta olisi perussuomalaisilta iso riski.

"Osa persumiehistä ajattelee varmasti, että ei tästä taida tulla mitään. On ihan selvää, että kokoomus hyötyy tästä asetelmasta, kun Petteri Orpo on siellä puheenjohtajana. Ei näitä sukupuolen perusteella äänestäviä paljon ole, mutta pienikin joukko riittää varmistamaan (kokoomuksen) voiton", Soini sanoo Uutissuomalaisen haastattelussa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtajaa Riikka Purraa pidetään puolueen puheenjohtajakisan ennakkosuosikkina.

Soini moittii haastattelussa ankarasti seuraajaansa, perussuomalaisten väistyvää puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa. Soinin mukaan Halla-ahon kantti petti, kun pääministerin paikka tai ainakin hallituspaikka alkoi siintää horisontissa.

Soinin mielestä perussuomalaisten linja on ”radikaalisti huonompi” kuin kesällä 2017, jolloin keskusta ja kokoomus näyttivät Halla-aholle ovea.

"Puolue on nyt huomattavasti enemmän äärioikealla", Soini sanoo ja viittaa muun muassa perussuomalaisten liittoutumiseen äärioikeistolaisten puolueiden kanssa Euroopassa.

Soini ei ota haastattelussa suoraan kantaa omaan jatkoonsa politiikassa. Hän kuitenkin antaa kauttarantain ymmärtää, että ehdokkuus seuraavissa presidentinvaaleissa voisi olla mahdollinen.

Tästä pääset Keskisuomalaisessa julkaistuun Uutissuomalaisen juttuun.

Lue lisää

Timo Soini halusi jalkapalloilijaksi tai veturinkuljettaksi, mutta poliitikko tuli – "Valta tuntui hyvältä"

"Kepulaiset ei usko alkioonsa, demarit ei usko sosialismiinsa ja kokoomus uskoo vain rahaan" – Timo Soinin mielestä Jussi Halla-aho on huono johtaja

Purra sai edeltäjäänsä vakaamman puolueen

Perussuomalaisten puheenjohtajan paikkaa tavoittelee kuusi henkilöä – kansanedustajista mukana Riikka Purra ja Sakari Puisto