Politiikka

Keskustan Oinonen: Destian myynti on kansallinen häpeä

"Tulevaisuudessa emme voi päättää keskeisen infratoimijamme asioista emmekä voi muutenkaan vaikuttaa teittemme ja ratojemme kustannuskehitykseen, kuten tähän asti on ollut mahdollista", Lauri Oinonen kirjoittaa.
Jaana Kankaanpää
Destia on yksityinen infra- ja rakennusalan yhtiö, joka rakentaa, ylläpitää ja suunnittelee muun muassa liikenneväyliä ja ratoja.

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnassa, VR:n hallintoneuvostossa sekä keskustan kansanedustajana vuoteen 2011 toiminut Lauri Oinonen pitää Destian myyntiä ranskalaiselle sijoitusyhtiölle kansallisena häpeänä ja vastuuttomana tekona.

"Olen yllättynyt valtakuntamme keskeisimmän infran rakentajan ja paljolti myös ylläpitäjän Destian myymisestä ulkomaiselle sijoitusyhtiölle. Mielestäni tällaisen toimijan olisi tullut edelleenkin olla kansallisessa ja kotimaisessa omistuksessa jo ihan lähtökohtaisesti", Oinonen kirjoittaa tiedotteessa.

"Sijoittajan on saatava pääomalleen kansainvälisesti kilpailukykyistä tuottoa. Tämän puolestaan maksavat suomalaiset monin eri tavoin." 

Oinonen huomauttaa, että sijoitusyhtiö voi myydä omistuksensa edelleen nopeastikin sinne, mistä on mahdollista saada kauppavoittoa.

"Tulevaisuudessa emme voi päättää keskeisen infratoimijamme asioista emmekä voi muutenkaan vaikuttaa teittemme ja ratojemme kustannuskehitykseen, kuten tähän asti on ollut mahdollista", Oinonen painottaa.

Lue myös:

Ahlström myy entisen valtionyhtiö Destian ranskalaiselle Colakselle

Lue lisää

Lukijalta: Kuulin televisiouutisista ylimielisen ja järkyttävän maanomistajiin kohdistuvan puheenvuoron – tuulivoimayhtiöiden maanryöstöt on estettävä

Tuulivoimayhtiöiden maanryöstöt on estettävä

Ahlström myy entisen valtionyhtiö Destian ranskalaiselle Colakselle

Lippuautomaattien käyttö oli vähäistä