Politiikka

Keskustan taustavaikuttaja Ilkka Herlin arvostelee selvin sanoin puolueen maatalous- ja metsäpolitiikkaa Suomen Kuvalehdessä – "Keskusta on kääntynyt konservatiiviseksi"

MTK:n Juha Marttilan ilmastopuheille Herlin antaa tunnustusta.
Kari Salonen
Ilkka Herlin arvostelee keskustan maatalous- ja metsäpolitiikkaa. Ilmaston eteen olisi hänen mielestään ylipäätään tehtävä enemmän. Herliniltä riittää ymmärrystä myös Elokapinan toimille. Kuvassa Ilkka Herlin Kvidjan kartanon mailla vuonna 2015.

Keskustan taustavaikuttajana tunnettu Ilkka Herlin arvostelee puolueen maatalous- ja metsäpolitiikkaa Suomen kuvalehden haastattelussa. Hän sanoo keskustan kääntyneen konservatiiviseksi.

”En voi hyväksyä keskustan maatalous- ja metsäpolitiikkaa, joka perustuu kapeaan näkemykseen metsän ekosysteemistä ja teolliseen maatalouteen, mikä johtaa tuhoisaan umpikujaan”, Herlin toteaa Suomen Kuvalehdessä.

Herlin kertoo liittyneensä keskustaan 1990-luvulla Itämeren takia. Hän on toiminut taustavaikuttajana puolueen talous-, Venäjä- ja ympäristöasioissa.

Hän kertoo olevansa yhä keskustan jäsen, muttei ole enää aktiivinen politiikassa.

MTK:n Juha Marttilan viestiä Herlin sen sijaan kiittelee. Marttila totesi jokunen viikko sitten Helsingin Sanomien haastattelussa, että ruoan tuottajalla ja maanviljelijällä, jos kenellä, tulee olla huoli ilmastonmuutoksesta.

Herlin luo painetta ilmastoteoista myös teollisuudelle.

"Teollisuuden pitää uudistua nopeammin, julkisen vallan on luotava painetta siihen. Olen itse kapitalisti enkä näe siinä ongelmaa”, hän toteaa.

Lue lisää

Suomen kanta EU:n metsästrategiaan: Metsäpolitiikan tulee säilyä jäsenmaiden päätäntävallassa

Budjettiriihen venyttäminen saattoi olla vihreiden puoluekokouksen ohjelmanumero

Suomalaisten suosikit seuraavaan hallitukseen ovat SDP, kokoomus ja keskusta – perussuomalaiset kelpaavat muiden puolueiden äänestäjistä harvoille

Hallituspuolueet löysivät sovun päästövähennyksistä – katso budjettiriihen tiedotustilaisuus kello 15 tästä