Politiikka

Perussuomalaisen Nuorison kansalaisaloite polttoaineverojen alentamiseksi keräsi yli 100 000 allekirjoitusta – "Suomalaisten mitta alkaa olemaan täynnä"

"Sadat tuhannet ihmiset tarvitsevat autoa päivittäin käydäkseen töissä, mutta mitä järkeä on kohta enää uurastaa yhteiskunnan eteen, jos pelkkä liikkuminen syö valtaosan hyödyistä?" kysyy Perussuomalaisen Nuorison puheenjohtaja Miko Bergbom.
Päivi Sivonen

Perussuomalaisen Nuorison alullepanema kansalaisaloite polttoaineverojen alentamisesta keräsi runsaat 106 000 allekirjoitusta.

“Tämä on selvä viesti hallitukselle siitä, että suomalaisten mitta alkaa olemaan täynnä. Sadat tuhannet ihmiset tarvitsevat autoa päivittäin käydäkseen töissä, mutta mitä järkeä on kohta enää uurastaa yhteiskunnan eteen, jos pelkkä liikkuminen syö valtaosan hyödyistä? Toivottavasti hallitus ryhtyy kiireellisiin toimenpiteisiin korjatakseen hintatasoa oikeudenmukaiseksi”, järjestön puheenjohtaja Miko Bergbom latelee tiedotteessa.

Perussuomalainen Nuoriso huomauttaa, että Suomi on pitkien välimatkojen maa, jossa auto on monelle ihmiselle elinehto liikkumiseen. Suomalaisia asuu muuallakin kuin suurten kaupunkien keskustoissa, joten liikkuminen ei voi perustua vain kävelyyn tai pyöräilyyn.

"Nykyinen verotaso asettaa suomalaiset eriarvoiseen asemaan liikkumismuotojen välillä, jättäen autoilevan kansanosan hallituksen toimien maksajiksi. Autoilijoiden kurittaminen on myös yritysten, yrittäjien ja työntekijöiden kurittamista", nuoret perustelevat aloitettaan, jossa esitetään 50 prosentin laskua polttoaineiden nykyiseen verotasoon.

Lue lisää

Kaivostoiminnalle rajoituksia vaativa kansalaisaloite on etenemässä eduskuntaan: "Kaivostoiminnan pysyviä haitallisia ympäristövaikutuksia säädellään puutteellisesti"

Surullisia kohtaloja ja kuvia: Järjestöt vaativat lakitoimia kissojen kaltoinkohtelun estämiseksi

Fossiilisten yhtiöiden mainonta kiellettävä lailla, vaatii eurooppalainen kansalaisaloite – "Fortum puhuu puhtaammasta maailmasta, mutta panostaa fossiilikaasuun”

Uutissuomalainen: Eduskunnassa halua kieltää eheytyshoidot