Politiikka

Ministeri Kiuru Ylelle: Suomi varautunut rokottamaan kaikki yli 12-vuotiaat kolmannen kerran

Kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.
Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru kertoi Ylelle, että Suomi on varautunut rokottamaan kaikki yli 12-vuotiaat kolmannen kerran. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan Suomi on varustautunut rokottamaan kaikki yli 12-vuotiaat kolmannen kerran, kertoo Yle.

Kiuru kertoi sähköpostitse Ylelle, että rokotteista on tehty hankintasopimukset, joilla turvataan mahdollisten tehosterokotteiden riittävyys.

Päätöstä kaikkien yli 12-vuotiaiden kolmannesta rokotuskierroksesta ei ole vielä tehty.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ohjeisti perjantaina kuntia kolmannen koronarokoteannoksen tarjoamisesta yli 12-vuotiaille, joilla on voimakas immuunipuutos.

THL:n ohjeistuksen mukaisesti tähän ryhmään kuuluvat muun muassa elinsiirto- ja dialyysipotilaat, immunosuppressiivista syöpähoitoa saavat sekä ihmiset, joilla on synnynnäinen immuunipuutos. Suosituksen piirissä on noin 50 000 ihmistä.

Kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Ainakin Varsinais-Suomen sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirit (Hus) ovat kertoneet aloittavansa kolmannet rokotuskierrokset voimakkaasti immuunipuutteisille.

THL valmistelee ohjetta kolmannesta rokotuksesta myös ensi joukoissa lyhyemmällä annosvälillä rokotetuille. Tarvetta muiden ryhmien kolmansille rokotuksille tarkastellaan myöhemmin syksyllä.

Tästä pääset Ylen juttuun.

Lue lisää

Modernan koronarokote on tehokas 6–11-vuotiailla lapsilla, yhtiö kertoo

MT-kysely: Suomalaisten mielipiteet jakautuvat lähes tasan koronarokotuksen pakollisuudessa – 43 prosenttia kannattaa rokotuspakkoa, 41 prosenttia vastustaa

Pfizer ja Biontech lupaavat 95,6 prosentin tehoa rokotteensa kolmannelle annokselle

THL ja STM: Suomalaisten rokotusinto hiipunut – "Jokainen kohtaa koronaviruksen jossain vaiheessa"