Politiikka

Elsi Katainen valittiin euroryhmänsä lulucf-neuvottelijaksi – "Lähden työssäni siitä, että asetus on ennen muuta laskentatyökalu"

Maatalousvaliokunnan pääneuvottelijaksi valittiin EPP-ryhmästä saksalainen Norbert Lins, joka toimii myös maatalousvaliokunnan puheenjohtajana.
Juha ROININEN / EUP-IMAGES
Elsi Katainen on toisen kauden keskustalainen europarlamentaarikko, joka keskittyy työssään muun muassa maa- ja metsätalouden kysymyksiin.

Keskustalainen europarlamentaarikko Elsi Katainen on valittu euroryhmänsä Renew Europen neuvottelijaksi lulucf-asetukseen maatalousvaliokunnassa.

”Lähden työssäni siitä, että lulucf-asetus on ennen muuta laskentatyökalu, ja hiilinielujen kasvattamista koskevien tavoitteiden tulee heijastaa EU:n ilmastolakia", Katainen kommentoi.

"Pidän komission Suomelle asettamaa miinus 17,8 megatonnin hiilinielutavoitetta kunnianhimoisena mutta realistisena saavuttaa sillä edellytyksellä, että kestävän metsätalouden harjoittamisen edellytykset säilyvät ja laskentatapa perustuu raportoituihin nieluihin eli siihen, mitä metsissä todella tapahtuu. Tältä osin komission esityksessä on otettu merkittäviä edistysaskeleita", EU:n maatalousvaliokunnan varapuheenjohtaja Katainen kertoo.

Maatalousvaliokunnan pääneuvottelijaksi valittiin EPP-ryhmästä saksalainen Norbert Lins, joka toimii myös maatalousvaliokunnan puheenjohtajana.

Maatalousvaliokunta on vaatinut käsittelyssä jaettua toimivaltaa ympäristövaliokunnan kanssa. Päätöksiä asetuksen käsittelystä tehdään lähiviikkojen aikana, valiokuntien puheenjohtajien kokouksessa.

Maankäyttöä, maankäytön muutosta ja metsätaloussektoria koskeva lulucf-asetus määrittelee, miten metsien nielut ja päästöt otetaan huomioon EU:n ilmastotavoitteissa. Asetuksen artiklat vaikuttavat siihen, miten metsiä saadaan jatkossa käyttää Suomessakin.

Uusi malli asettaa laskentasäännöt vuoteen 2035 saakka.

Lue lisää

Europarlamentaarikko Elsi Katainen vaatii rahahanoja kiinni Puolalta ja Unkarilta, jos oikeusvaltioperiaatetta ei noudateta

MT-gallup: Lähes 27 prosenttia suomalaisista tahtoisi Sanna Marinin myös seuraavan hallituksen pääministeriksi, mutta vielä useampi miettii yhä kantaansa

Punamultaa tarjolla myös oppositioon

EU:n talouskuri vuotaa mutta vanhaan ei ole paluuta