Politiikka

Päivi Paasikoski valtioneuvoston viestintäjohtajaksi – yli 30 vuoden kokemus viestintätehtävistä valtioneuvoston kansliassa

Valtioneuvoston viestintäjohtaja toimii valtioneuvoston kanslian viestintäosaston päällikkönä.
LEHTIKUVA / handout / Fanni Uusitalo
Päivi Paasikoski on valtioneuvoston uusi viestintäjohtaja.

Valtioneuvosto nimitti torstaina valtiotieteen maisteri Päivi Paasikosken valtioneuvoston viestintäjohtajaksi. Viestintäjohtajan toimikausi on viisivuotinen.

Paasikoskella on yli 30 vuoden kokemus viestintätehtävistä valtioneuvoston kansliassa. Hän on hoitanut viestintäjohtajan tehtävää sijaisena tämän vuoden kesäkuusta alkaen ja toimi tätä ennen valtioneuvoston apulaisviestintäjohtajana vuodesta 2018 alkaen.

Paasikoski aloitti valtioneuvoston kansliassa 1987 tiedotussuunnittelijana ja on toiminut sen jälkeen kansliassa useissa tiedotustehtävissä.

Valtioneuvoston viestintäjohtaja toimii valtioneuvoston kanslian viestintäosaston päällikkönä. Osaston tehtävänä on pääministerin johdolla tapahtuva valtioneuvoston yhteinen viestintä ja ministeriöiden ulkoisen viestinnän yhteensovittaminen.

Osaston tehtäviin kuuluu myös valtionhallinnon ulkoisen viestinnän yleinen kehittäminen ja yhteensovittaminen sekä valtioneuvoston ja sen ministeriöiden yhteisen ulkoisen verkkopalvelun sisällöllinen kehittäminen ja yhteensovittaminen.

Valtioneuvoston viestintäjohtajana ennen Paasikoskea toiminut Päivi Anttikoski ilmoitti viime kesäkuussa jättävänsä tehtävän. Anttikoski aloittaa lokakuussa SOK:n markkinoinnista, viestinnästä ja vastuullisuudesta vastaavana johtajana.

Valtioneuvoston viestintäjohtajan paikkaa hakivat kesäkuussa Paasikosken ohella muun muassa suojelupoliisin esikuntapäällikkö Jyri Rantala ja Suomen Kuvalehden entinen toimituspäällikkö Jussi Eronen.

Tehtävää hakivat myös valtioneuvoston kanslian viestintäpäälliköt Anne Sjöholm ja Heta-Leena Sierilä, Digi- ja väestötietoviraston viestintä- ja markkinointijohtaja Liinu Lehto sekä liikenne- ja viestintäministeriön viestintäjohtaja Susanna Niinivaara.

Lue lisää

Pääministeri Sanna Marin peruutti illanvieton politiikan toimittajille Königstedtin kartanossa – syynä heikentynyt koronatilanne

Wärtsilä: Sähkön hinta alenee uusiutuvien käyttöä nopeuttamalla

Presidentti Niinistö tapaa Putinin perjantaina Moskovassa

"Isoja asioita menee eteenpäin": Emma Kari pääsee ympäristöministeriksi puolen vuoden superkauteen – poliittinen tavoite on kristallinkirkas