Politiikka

Turvetta uusiutuvaksi luonnonvaraksi vaativat osoittavat tänään mieltä eduskuntatalon portailla

Turvealan yrittäjän Yrjö Takkalan mukaan lyhyessä ajassa paljon nousseet päästökaupan maksut ovat pääsyy turvealan ahdinkoon.
Vesa Moilanen
Eduskuntatalon portailla nähdään tänään turvealan ihmisiä.

Tänään torstaina kello kahdestatoista kahteen järjestetään turvealan toimijoiden kokoontuminen ja mielenosoitus eduskuntatalon portailla Helsingissä.

50 000 allekirjoitusta kerännyt turve uusiutuvaksi -kansalaisaloite etenee tänään eduskunnan käsittelyyn.

"Kansalaisaloitteessa vaaditaan, että kumottaisiin halvalla tehty päätös siitä, että turve luokitellaan uusiutumattomaksi. Kasvun osalta turve pitäisi luokitella uusiutuvaksi. Se on tärkein pointti ja silloin päästäisiin eroon päästökaupasta", tapahtuman puuhamies ja turvealan yrittäjä Yrjö Takkala Karstulasta sanoo.

Takkalan mukaan lyhyessä ajassa paljon nousseet päästökaupan maksut ovat pääsyy turvealan ahdinkoon.

"Käytän tänään eduskunnan edessä puheenvuoron aiheesta ja tapaamme poliittisia päättäjiä. Teemme nyt kaiken tehtävissä olevan, jotta asioihin voisi vielä vaikuttaa", karstulalainen toteaa.

Takkala ennakoi, että turpeen alasajo tulee toteutuessaan nostamaan tuntuvasti sähkön ja energian hintoja Suomessa.

"Vain turve pystyi meillä kilpailemaan kivihiilen ja tuontihakkeen kanssa. Energian hinta nousee ja suurin häviäjä on sitä kautta Suomen kansa, jos turve ajetaan alas."

Lue lisää

Helsingin poliisin toiminta suurennuslasin alla

Mielipiteen ilmaisua pitää puolustaa

Tuotannosta luopuvat turveyrittäjät saavat rahaa vasta ensi vuonna – tukien maksaminen vaatii oman lainsäädännön

Poliisihallitus selvittää Helsingin poliisin viestinnän ja toiminnan Elokapinan mielenosoituksessa – myös mielenosoittajien vapaudenmenetykset selvitetään