Politiikka

Sauli Niinistölle Putinin taktiikka ei ole tullut mieleen: "En näkisi edes painajaisia kolmannesta kaudesta"

Presidentti kommentoi Maaseudun Tulevaisuudelle tulevaisuudensuunnitelmiaan.
Jaana Kankaanpää
"Tehdään nyt tämä homma ensin loppuun ja sitten katsotaan", toteaa Sauli Niinistö.

Vuonna 2012 ensimmäistä kertaa presidentiksi valittu Sauli Niinistö on nyt toisen kautensa puolivälissä. 73-vuotias Niinistö vastasi Maaseudun Tulevaisuudelle hyväntuulisesti uteluun jatkosuunnitelmista. Onko kolmas kausi käynyt mielessä?

"Hehe. Meillä on ihan selvä oikeusperusta perustuslaissa sille, että presidenttikaudet on rajattu kahteen. En näkisi edes painajaisia kolmannesta kaudesta.

Eli tällainen Putinin taktiikka ei ole tullut mieleen?

”Ei todellakaan.”

Entisille presidenteille on ollut kysyntää erilaisissa tehtävissä ennenkin. Omista tulevaisuudensuunnitelmistaan Niinistö ei vielä osaa sanoa.

"Mitä ryhdyn mahdollisesti tekemään on vielä hämärän peitossa. En ole koskaan suunnitellut tekemisiäni kovin pitkällä aikajänteellä. Tehdään nyt tämä homma ensin loppuun ja sitten katsotaan."

"Kaikilla ihmisillä on tekemistä. Myös eläköidyttyään. Tekemistä riittää."

Tämä juttu on maistiainen perjantaina julkaistavasta MT Jättinumerosta! Siitä löydät presidentti Sauli Niinistön laajan haastattelun, maakuntien yritysten ja maallemuuttajien tarinoita sekä aihepiirin kovimmat tuoreet uutiset. Lehti lähetetään puoleen miljoonaan kotiin.

MT:n Jättinumero ilmestyy perjantaina – luvassa tuhti lukupaketti maaseudulla asumisesta ja työskentelystä

Lue lisää

Itsenäisyyspäivän kunniamerkit julki: luonnonvara-ala ja pandemia näkyvät palkittujen valinnoissa

Presidentti Niinistö puhuu vahvemman Euroopan puolesta Saksassa

Tänään selviää, millaisin erityisjärjestelyin Linnan juhlia vietetään tänä vuonna – kättely ei ehkä palaa juhliin, vaikka koronapandemia helpottaisi

EU pyytää Lähi-idän ja Afrikan maita keskeyttämään lennot Valko-Venäjälle – maahantulijoiden virta unionin ulkorajalle halutaan padota