LÖYDÄ EHDOKKAASI: MT:n vaalikoneessa koko maan aluevaaliehdokkaat
Politiikka

Sisäministeri Mikkonen: Virusmuunnoksen leviämisen hidastaminen vaikeaa, kun sitä ei tunneta hyvin

Suurimpana huolena Suomessa on hänestä edelleen deltamuunnos, joka on jyllännyt pitkään ja leviää vauhdikkaasti.
LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
Sisäministeri Krista Mikkosen mukaan uuden omikronmuunnoksen leviämisen hidastaminen on vaikeaa, kun ei kunnolla tunneta, miten se käyttäytyy ja mitä se aiheuttaa.

Sisäministeri Krista Mikkosen (vihr.) mukaan uuden omikronmuunnoksen leviämisen hidastaminen on vaikeaa, kun ei kunnolla tunneta, miten se käyttäytyy ja mitä se aiheuttaa.

Mikkonen sanoi Säätytalolle hallituksen neuvotteluihin tullessaan, että hallitus käy tänään varmasti läpi erilaisia toimia, joilla viruksen leviämistä pystytään torjumaan. Suurimpana huolena Suomessa on hänestä edelleen deltamuunnos, joka on jyllännyt pitkään ja leviää vauhdikkaasti.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoo toivovansa, että kolmansien koronarokoteannoksien antamista vauhditettaisiin ja koronapassin käyttöä laajennettaisiin. Hän sanoi myös, että huolta herättää se, toimivatko nykyiset rokotteet koronaviruksen omikronmuunnosta vastaan.

Haavisto kommentoi asiaa Säätytalon portailla.

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko pitää valitettavana, että yhä niin moni suomalainen ei pidä koronarokotetta tarpeellisena. Saarikon mukaan tämänhetkinen koronatilanne vetää vakavaksi.

Hän sanoi pitävänsä tärkeänä, että hallitus neuvotteluissaan arvioi rokottamista erityisesti hoitohenkilöstön keskuudessa. Hän sanoi ymmärtävänsä kansalaisilta tulevan huolen siitä, että kaikki heistä eivät ole rokotettuja.

Lue lisää

Uutissuomalainen: Saarikko haluaa pääministeri Marinin koronajohtajaksi Kiurun tilalle

Aluevaalit ovat palvelujen kannalta tärkeimmät vaalit

Aluevaalit ovat myös pelastusvaalit

Haavisto: Tuemme Ukrainaa siinä, että sen itsenäisyyteen ei kosketa – EU:n Borrell vierailulle Ukrainaan, käy myös rintamalla