Politiikka

Aluevaaleissa voi äänestää ulkona – tarjolla telttoja, kontteja ja drive-in-pisteitä

Aluevaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona ja se päättyy tiistaina 18. tammikuuta. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 23. tammikuuta.
LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto
Aluevaaleihin tulee tarjolle ulkoäänestyspaikkoja kaikkiaan 29 kunnassa. Kuva on kuntavaalien drive-in-äänestyspaikalta Helsingistä viime toukokuulta.

Aluevaaleihin tulee tarjolle ulkoäänestyspaikkoja kaikkiaan 29 kunnassa, kertoo oikeusministeriö. Aluevaaleissa äänioikeutetut voivat käyttää ennakkoäänestyspisteitä missä hyvänsä kunnassa. Kunnat ovat järjestäneet ulkoilmaäänestystä muun muassa telttoihin, kontteihin ja drive-in-pisteisiin.

Joissakin ennakkoäänestyspaikoissa äänestäjän tulee soittaa ja pyytää vaalitoimitsijaa paikalle ottamaan äänestys vastaan.

Jos äänestäjä on vaalipäivänä lääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä, hän voi äänestää äänestyspaikan pihalla soittamalla vaaliviranomaiselle. Vaaliviranomaisen puhelinnumero löytyy julisteesta äänestyspaikan pihalla.

Aluevaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona ja se päättyy tiistaina 18. tammikuuta. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 23. tammikuuta.

Lue lisää

Sairastetun koronan jälkeen liikuntaan on palattava varovasti – Sydäntulehduksen riski olemassa

"Elämme koronaohjeistusten sekavinta aikaa" – Kuhmon kaupunginjohtaja Määttä: Valtakunnalliset ja paikalliset ohjeet menevät sekaisin, eikä päätösten tulkinta ole viranomaisillekaan helppoa

Suomessa on raportoitu yli 8 000 uutta koronavirustartuntaa – kotitestien positiiviset tulokset puuttuvat tilastoista

Veteliläisillä on aluevaltuutettu 619 asukasta kohden – Moni kunta sai hyvinvointialueelle omaa kokoaan suuremman edustuksen