Politiikka

Perussuomalaisten kansanedustaja: "Maanviljelijöille annettava kriisitukea heti"

Politiikka 10.10.2017

Kansanedustaja korostaa kannanotossaan, että maatilojen elinkelpoisuus, ja sitä kautta kotimaisen viljan viljely on Suomelle tärkeää.


Kimmo Haimi
"Kun sääolot ovat näin poikkeukselliset ja viljelijöitä uhkaa taloudellinen katastrofi, on valtion tultava apuun, jotta pahimman yli päästään. Siksi maanviljelijöille on annettava kriisitukea heti”, Meri toteaa.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Leena Meri vaatii, että maanviljelijöille annetaan välittömästi kriisitukea.

Meri korostaa kannanotossaan, että maatilojen elinkelpoisuus, ja sitä kautta kotimaisen viljan viljely on Suomelle tärkeää.

"Kun sääolot ovat näin poikkeukselliset ja viljelijöitä uhkaa taloudellinen katastrofi, on valtion tultava apuun, jotta pahimman yli päästään. Siksi maanviljelijöille on annettava kriisitukea heti”, Meri toteaa tiedotteessa.

Meri täsmentää Maaseudun Tulevaisuudelle, että viljelijöille pitäisi antaa suoraa rahallista tukea laskupinoihin, joita satovakuutukset eivät korvaa. Kansanedustaja odottaa myös lomituspalveluihin lisää panostuksia.

Monien viljelijöiden mukaan tilanne on tänä vuonna jopa pahempi kuin katastrofivuonna 1987, jota pidetään lähihistorian huonoimpana.

Aiheeseen liittyvät artikkelit