Politiikka

Erävihreät sanoutuvat irti Fatim Diarran maaseutupuheista

"Maaseutua vihreisiin" -iskulauseen toteuttamisessa on vielä tekemistä, toteaa Maaseutu- ja erävihreiden puheenjohtaja Silja Keränen.
Pekka Fali
Maaseutu- ja erävihreiden puheenjohtaja Silja Keränen.

Vihreän puolueen maaseutusiipi ei allekirjoita helsinkiläisen puoluetoverinsa Fatim Diarran maaseutupuheita.

”Meitä vihreitäkin näyttää olevan moneen junaan. Tämä ei edusta minkäänlaista puolueen jäsenistön valtavirtaa”, Maaseutu- ja erävihreiden kajaanilainen puheenjohtaja Silja Keränen kirjoitti lauantaina MT:n verkkosivuille.

Hän muistutti sanonnasta ”Vihreyttä maaseudulle ja maaseutua vihreisiin”.

”Näköjään tuossa ’maaseutua vihreisiin’ on vielä tekemistä”, Keränen kirjoitti.

Diarran Facebook-päivitys nousi viikonlopun valtakunnalliseksi puheenaiheeksi, kun MT uutisoi siitä perjantai-iltana kansanedustaja Mikko Kärnän (kesk.) twiitin perusteella.

Helsinkiläinen ensimmäisen kauden kaupunginvaltuutettu kirjoitti: ”Jos haluaa asua metsässä niin ole hyvä, mutta ihan turha odottaa samaa palvelutasoa ja metsässä on anketa, ainoa syy sinne on insesti ja se että kukaan ei kuule kun vaimo huutaa apua.”

Diarra pahoitteli myöhemmin sanavalintaansa ja kertoo viitanneensa humoristisesti sallalaisten läheisiin sukulaissuhteisiin ja omiin juuriinsa.

Iltalehdessä hän kertoo, kuinka kuukausi maatilan töissä Urjalassa kaksi vuotta sitten oli ”aivan kamalaa”.

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto ei vastannut sunnuntaina MT:n soittopyyntöihin, mutta kuittasi Iltalehdessä Diarran puheet ”mustaksi huumoriksi”. ”Jokainen voi ilmaista itseään välillä huonosti, mutta kuulostaa vähän tarkoitushakuiselta nälvimiseltä, jos ihmisen yksittäinen yksityinen Facebook-kommentti irrotetaan kontekstista.” Aalto lisäsi, että huumorista huolimatta puhe oli sopimatonta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Eduskuntavaalit ratkaistiin Oulussa

Näihin puolueisiin suomalaiset luottavat

Hallituksen kiistely Rinteen päänsärky