Politiikka

Sauli Niinistö maaseudun keskustalaistenkin suosikki

Politiikka 08.11.2017

Joka neljäs maaseudun asukas etsii vielä ehdokasta.


Jukka Pasonen

Maaseudulla asuvista joka toinen aikoo äänestää tammikuun lopun presidentinvaalissa nykyistä presidenttiä Sauli Niinistöä, Maaseudun Tulevaisuuden teettämä maaseutugallup kertoo.

Niinistö on maaseudulla jokaisen muun puolueen äänestäjien suosikki paitsi perussuomalaisten. Vihreissä ja vasemmistoliitossa "oma" ehdokas saa lähes yhtä suuren kannatuksen kuin Niinistö.

Sen sijaan keskustan maaseutuäänestäjistä yli joka toinen kannattaa tässä vaiheessa Niinistöä.

Joka neljäs maaseudulla asuva miettii vielä, ketä tammikuun presidentinvaalissa äänestää. Se on selvästi suurempi osuus kuin koko kansan kyselyissä.

Jos mukaan otetaan vain ehdokkaansa valinneet, Niinistön kannatus maaseudulla on liki 70 prosenttia. Se on lähes saman verran kuin koko kansan kyselyissä.

Maaseudun kakkossijasta kisaavat tällä hetkellä Pekka Haavisto (vihr.) ja Laura Huhtasaari (ps.) 6–7 prosentin kannatuksella.

Huhtasaari näyttää keräävän kannatuksestaan suurimman osan maaseudulta, Haavisto puolestaan kaupungeista. Matti Vanhanen (kesk.) ja Tuula Haatainen (sd.) ovat maaseudulla hiukan suositumpia kuin muualla.

Kyselyssä oli mukana myös kansanpuolueen perustanut Paavo Väyrynen, joka ei tosin vielä ole saanut kokoon ehdokkuuteen vaadittavaa määrää kannatuskortteja.

Maaseudulla Väyrysen kannatus on nyt yhtä suuri kuin Vanhasella. Väyrysen kannattajat näyttäisivät olevan pois Huhtasaarelta ja Vanhaselta.

Kyselyyn vastasi lokakuun lopussa 952 suomalaista, joiden asuinpaikka on maaseutumainen. Asuinpaikan maaseutumaisuuden määritti vastaaja itse.

Kyselyn toteutti Kantar TNS Agri.

Vastaajilta kysyttiin, ketä hän aikoo äänestää presidentinvaalissa, ja keitä muita hän voisi ajatella äänestävänsä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit