Politiikka

Väyrysellä koossa vajaa puolet presidentinvaaleihin vaadittavaista kannattajakorteista – "raaka totuus" yllätti

Politiikka 12.11.2017

Seuraavaksi Väyrynen pyrkii saaamaan kortteja postin välityksellä.


Paavo Väyrysen mukaan jäljellä oleva aika ei riitä siihen, että riittävä määrä kannattajakortteja saataisiin kokoon kasvokkain ihmisten kanssa. LEHTIKUVA / Mikko Stig

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen kertoo, että hänelle on kerätty vasta vajaa puolet presidenttiehdokkuuteen vaadittavista kannattajakorteista.

"Raaka totuus on, että kannattajani ovat saaneet toistaiseksi kokoon vain vajaat 10 000 kannattajakorttia, Väyrynen kertoi tiedotteessaan aamupäivällä.

Presidenttiehdokkaaksi pääseminen vaatisi, että Väyrysellä olisi koossa noin tuplasti kannattajakortteja eli yhteensä 20 000 kappaletta.

"Korttien kokoaminen on ollut yllättävän työlästä. Verkostoon kuuluu vain muutamia kymmeniä kerääjiä. Lisäksi kortteja on toimitettu pyynnöstä usealle sadalle henkilölle", Väyrynen perustelee.

Presidentinvaalien ehdokashakemukset on jätettävä oikeusministeriölle viimeistään 12. joulukuuta. Väyrysen mukaan jäljellä oleva, noin kuukauden mittainen keruuaika ei riitä siihen, että riittävä määrä kannattajakortteja saataisiin kokoon kasvokkain ihmisten kanssa.

"Tästä syystä pyrimme keräämään niitä (kannattajakortteja) myös postin välityksellä."

Väyrynen syyttää mediaa siitä, että sen toiminta on vaikeuttanut hänen kannattajakorttiensa keruuta.

"Korttien keräämistä on vaikeuttanut se, että olen joutunut aikamoiseen uutispimentoon. Kaikkein uutisarvoisimmatkaan kannanottoni eivät ole ylittäneet uutiskynnystä."

Konkaripoliitikko olisi halunnut huomiota muun muassa Youtube-palvelussa julkaistuille videoilleen sekä mukeilleen ja kirjoilleen.

Väyrynen pitää itseään vahvimpana haastajana istuvalle presidentille.

"Kaikki tietävät, että olen Sauli Niinistön ohella vahvin ehdokas vaalin toiselle kierrokselle ja ainoa ehdokas, jolla on mahdollisuudet voittaa hänet."

Väyrynen kertoi viime kuussa, että hän palaa kotimaan politiikkaan eduskuntaan kevätistuntokaudella, jos ei tule valituksi presidentiksi.

Väyrynen valittiin eduskuntaan vuonna 2015 keskustan listoilta, mutta edustajantoimi on ollut keskeytyksissä europarlamentin jäsenyyden perusteella. Sittemmin Väyrynen on perustanut uuden kansalaispuolueen. Jos Väyrynen tulisi takaisin keväällä, edustaja Mikko Kärnä (kesk.) saisi väistyä.

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros on 28. tammikuuta. Mahdollinen toinen kierros pidetään 11. helmikuuta.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT