Politiikka

Kansanedustaja haluaisi lakkauttaa ravitsemusneuvottelukunnan: "Kyllähän tämä vaikuttaa täysin turhalta puljulta"

Politiikka 14.11.2017

Kansanedustajan ajatus liittyy eilen maanantaina uutisoituun Valtion ravitsemusneuvottelukunnan lausuntoon.


Jaana Kankaanpää
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan lakkauttamista tärkeämpää on kansanedustajan mielestä se, että neuvottelukuntaan saataisiin osaavia ihmisiä.

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) haluaisi lakkauttaa Valtion ravitsemusneuvottelukunnan.

"Kyllähän tämä vaikuttaa täysin turhalta puljulta", hän sanoo Maaseudun Tulevaisuudelle

MT kertoi eilen, että Valtion ravitsemusneuvottelukunta hyökkäsi Sotkamon kuntaa vastaa sen jälkeen, kun Sotkamo oli päättänyt tarjota kouluissa ja päiväkodeissa lapsille voita ja kevytmaitoa. Neuvottelukunta muistutti, että kunnan tehtävänä on edistää asukkaidensa terveyttä ja hyvinvointia. Lisäksi neuvottelukunta painotti, että julkisin varoin kustannettavissa ruokapalveluissa tulee noudattaa voimassa olevia suosituksia.

Kärnä pitää uskomattomana sitä, että Sotkamoa vastaan hyökätään.

"Jokainen ymmärtää, etteivät nämä ole kohtuullisesti käytettynä terveydelle vaarallisia. Monet ovat vielä sitä mieltä, että voi on margariinia terveellisempää", hän huomauttaa.

Kansanedustaja pitää Valtion ravitsemusneuvottelukunnan toimintaa kaksinaismoralistisena, sillä neuvottelukunta ei tarttunut Helsingin kaupungin kasvisruokapäätökseen. Helsinki on päättänyt tarjota päiväkodeissaan vegaaniruokaa ensi vuoden alusta lähtien. Kärnä pitää kaupungin toimintaa ravitsemussuositusten vastaisena.

"Sitten, kun Sotkamo tarjoaa voita ja kevytmaitoa, niin kyllä alkaa iso huuto", Kärnä sivaltaa.

Sotkamon ja Helsingin tapaukset osoittavat Kärnän mukaan sen, että Valtion ravitsemusneuvottelukunta toimii ideologisesti. Kärnän mielestä ihmisille ei jaeta tietoa terveellisestä ruokavaliosta, vaan kyse on jostain aivan muusta.

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan lakkauttamista tärkeämpää on kansanedustajan mielestä se, että neuvottelukuntaan saataisiin osaavia ihmisiä.

"Että jaettaisiin oikeaa tietoa ilman, että siihen sisältyy minkääntyyppisiä ideologioita. "

Lisätietoa ravitsemussuosituksista löytyy esimerkiksi elintarviketurvallisuusvirasto Eviran verkkosivuilta.

Lue lisää:

Rasvasota syttyi jälleen: Sotkamo haluaa tarjota lapsille voita ja kevytmaitoa – valtion ravitsemusneuvottelukunta hyökkää vastaan

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT