Politiikka

OP:n Karhinen nousee Valtion kehitysyhtiön johtoon – lisänimityksiä odotetaan lähiaikoina

Valtion kehitysyhtiön tehtävänä on erityisesti valtion yritysomaisuuden ja yhtiöiden kehittäminen.
OP:n pääjohtaja Reijo Karhinen jää tammikuussa eläkkeelle. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Finanssiryhmä OP:n väistymässä oleva pääjohtaja, vuorineuvos Reijo Karhinen on nimitetty Valtion kehitysyhtiö Vaken hallituksen puheenjohtajaksi.

Valtion kehitysyhtiön tehtävänä on erityisesti valtion yritysomaisuuden ja yhtiöiden kehittäminen. Vake voi myös tehdä esityksiä esimerkiksi valtion omaisuuden myynnistä ja ostosta.

Vaken hallituksen kokoonpanoa on tarkoitus täydentää uusilla jäsenillä joulukuussa. Tämän jälkeen kehitysyhtiölle aiotaan valita toimitusjohtaja pikaisella aikataululla. Kehitysyhtiön toiminnan on tarkoitus päästä toden teolla vauhtiin ensi vuonna.

Maan hallituksen piiristä kerrotaan, että kehitysyhtiö Vaken hallitus voisi tällä tietoa koostua puheenjohtajan lisäksi kahdesta virkamiesjäsenestä sekä kolmesta muusta hallituksen jäsenestä. Asiaan saadaan vahvistus lähiaikoina.

Lue lisää

SK: Valtion kehitysyhtiö Vake palkkasi yli 100 000 eurolla avukseen lobbaustoimiston, jotta se säilyttäisi olemassaolonsa – Ministeri Tuppurainen: "Tämä toiminta ei näytä lainkaan hyvälle"

Vakella yli 200 potentiaalista ilmastorahaston investointikohdetta, mutta raha ei vielä liiku hallituksen linjausten puuttumisen takia

Historia toistaa nyt itseään – mutta tällä kertaa Suomen nostaa kriisistä digi- ja ilmasto-osaaminen, uskoo Reijo Karhinen

Kolme on joukosta poissa