Politiikka

Peruskoululaiset saivat opetuspaketin sotaveteraaneista

Julkaisija toivoo, että opetuspaketti otetaan käyttöön mahdollisimman laajasti.
Lari Lievonen
Nyt julkistettu opetuspaketti julkaistaan myöhemmin myös verkkoversiona.

Suomen Sotaveteraaniliitto on tänään maanantaina julkistanut Sotaveteraani ja minä -opetuspaketin. Opetuspaketti julkistettiin veteraanien ja tasavallan presidentti Sauli Niinistön kouluvierailun yhteydessä Helsingissä.

Suomen Sotaveteraaniliiton toiminnanjohtaja Markku Seppä kertoo, että opetuspaketin taustalla vaikuttivat kaksi liiton tänä vuonna järjestämää sävellyskilpailua. Näistä kilpailuista löydettiin Sepän mukaan opetuspakettiin sopivaa materiaalia.

"Meidän mielestä pikkuisen sattumalta löysimme koululaisille sopivaa aineistoa. Tällainen ei ole ehkä ihan meidän tyyppistä, koska olemme enemmän tekemisissä veteraanien kanssa", Seppä kuvailee.

Opetuspaketti on suunnattu ala- ja yläkoulun oppilaille, ja julkaisija toivookin, että se otetaan käyttöön mahdollisimman laajasti.

"Sotaveteraani ja minä" on ensimmäinen sotaveteraaniperinnöstä kertova perusopetuksen opetuspaketti. Valtakunnallisen opetussuunnitelman mukainen opetuspaketti on laadittu Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksella Rauman kampuksella.

Nyt julkistettu opetuspaketti julkaistaan myöhemmin myös verkkoversiona.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Niinistöltä tärkeä vetoomus

Putin: "Suomen ja Venäjän suhteet ovat kehittymässä hyvin"

STT:n kysely: Gallup-kärjen puolueet eivät haasta presidentti Niinistön ulkopoliittista linjaa