Politiikka

Peruskoululaiset saivat opetuspaketin sotaveteraaneista

Julkaisija toivoo, että opetuspaketti otetaan käyttöön mahdollisimman laajasti.
Lari Lievonen
Nyt julkistettu opetuspaketti julkaistaan myöhemmin myös verkkoversiona.

Suomen Sotaveteraaniliitto on tänään maanantaina julkistanut Sotaveteraani ja minä -opetuspaketin. Opetuspaketti julkistettiin veteraanien ja tasavallan presidentti Sauli Niinistön kouluvierailun yhteydessä Helsingissä.

Suomen Sotaveteraaniliiton toiminnanjohtaja Markku Seppä kertoo, että opetuspaketin taustalla vaikuttivat kaksi liiton tänä vuonna järjestämää sävellyskilpailua. Näistä kilpailuista löydettiin Sepän mukaan opetuspakettiin sopivaa materiaalia.

"Meidän mielestä pikkuisen sattumalta löysimme koululaisille sopivaa aineistoa. Tällainen ei ole ehkä ihan meidän tyyppistä, koska olemme enemmän tekemisissä veteraanien kanssa", Seppä kuvailee.

Opetuspaketti on suunnattu ala- ja yläkoulun oppilaille, ja julkaisija toivookin, että se otetaan käyttöön mahdollisimman laajasti.

"Sotaveteraani ja minä" on ensimmäinen sotaveteraaniperinnöstä kertova perusopetuksen opetuspaketti. Valtakunnallisen opetussuunnitelman mukainen opetuspaketti on laadittu Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksella Rauman kampuksella.

Nyt julkistettu opetuspaketti julkaistaan myöhemmin myös verkkoversiona.

Lue lisää

Presidentti Niinistö pitää erityisesti pääkaupunkiseudun koronatilannetta hälyttävänä, kehottaa blogissaan ihmisiä kurinalaisuuteen

Ilkka-Pohjalainen: Presidentti Niinistö huolissaan ajattelusta, että velkojen takaisinmaksusta voisi livetä

Linnan juhliin kuuluu tänä vuonna kuusi aluelähetystä – veteraanit eivät saavu Presidentinlinnaan

Viimeinen ritari on poissa