Politiikka

Peruskoululaiset saivat opetuspaketin sotaveteraaneista

Julkaisija toivoo, että opetuspaketti otetaan käyttöön mahdollisimman laajasti.
Lari Lievonen
Nyt julkistettu opetuspaketti julkaistaan myöhemmin myös verkkoversiona.

Suomen Sotaveteraaniliitto on tänään maanantaina julkistanut Sotaveteraani ja minä -opetuspaketin. Opetuspaketti julkistettiin veteraanien ja tasavallan presidentti Sauli Niinistön kouluvierailun yhteydessä Helsingissä.

Suomen Sotaveteraaniliiton toiminnanjohtaja Markku Seppä kertoo, että opetuspaketin taustalla vaikuttivat kaksi liiton tänä vuonna järjestämää sävellyskilpailua. Näistä kilpailuista löydettiin Sepän mukaan opetuspakettiin sopivaa materiaalia.

"Meidän mielestä pikkuisen sattumalta löysimme koululaisille sopivaa aineistoa. Tällainen ei ole ehkä ihan meidän tyyppistä, koska olemme enemmän tekemisissä veteraanien kanssa", Seppä kuvailee.

Opetuspaketti on suunnattu ala- ja yläkoulun oppilaille, ja julkaisija toivookin, että se otetaan käyttöön mahdollisimman laajasti.

"Sotaveteraani ja minä" on ensimmäinen sotaveteraaniperinnöstä kertova perusopetuksen opetuspaketti. Valtakunnallisen opetussuunnitelman mukainen opetuspaketti on laadittu Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksella Rauman kampuksella.

Nyt julkistettu opetuspaketti julkaistaan myöhemmin myös verkkoversiona.

MT:n jättinumero ilmestyy 30.10.
Lue lisää

"Kela jäädytti toiminnan 17.3. ja seuraavana aamuna jouduimme kotiuttamaan kaikki kuntoutettavat" – kuntoutuskeskuksissa vuosi on ollut vuoristorataa

Politiikan tutkija arvioi MT:n gallupin tuloksia: Sauli Niinistö on niin suosittu, että suomalaiset haluavat lisätä presidentin valtaoikeuksia

Kokoomuksen Timo Heinonen: Sotaveteraanien kuntoutuksesta ei saa leikata korona-aikanakaan

Lähes puolet suomalaisista lisäisi presidentin sisäpoliittista valtaa kriisitilanteissa – maalla reilusti yli puolet on vahvemman presidentin kannalla