Politiikka

Sukupolvet kohtaavat Linnan juhlissa – Presidentinlinnaan saapuu 1 900 kutsuvierasta

Politiikka 06.12.2017

Linna on tänä vuonna kukitettu kotimaisilla kukilla. Ruokatarjoilua on kaikista maakunnista.


1 900 kutsuvieraan joukossa on niin sotaveteraaneja ja lottia kuin ansioituneita nuoria ympäri maan. LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa

Presidentinlinnassa itsenäisyyspäivän vastaanotto alkaa perinteiden mukaisesti iltaseitsemältä. Juhlien teemana on tällä kertaa sukupolvien kohtaaminen. 1 900 kutsuvieraan joukossa on niin sotaveteraaneja ja lottia kuin ansioituneita nuoria ympäri maan.

Presidentti Sauli Niinistö ja Jenni Haukio ottavat vieraat vastaan tuttuun tapaan kameroiden edessä. Suomi 100 -vuoden erikoisuus on lippuvartio, joka seisoo Valtiosalissa kättelyn aikana.

Kättelyn alkaessa paljastuu Haukion tämän vuoden juhlapuvun malli, materiaali ja väri. Presidentin kanslia kertoi tänä vuonna poikkeuksellisesti etukäteen, että Haukion juhlapuku on Vuoden nuoren suunnittelijan Heidi Karjalaisen ensimmäinen tilaustyö.

Presidentinlinna on koristeltu sinivalkoisilla kukilla, ja Suomi 100 -hengessä tarjoilut sisältävät pientä suolaista ja makeaa kaikista maakunnista. Tarjolla on esimerkiksi mustaamakkaraa, siikakurniekkaa ja härkäpapu-vatruskoja.

Tuttuun tapaan vieraat pääsevät nauttimaan monenlaisesta musiikista, ja juhlissa esiintyy muun muassa Kaartin Combo solisteinaan Katri Helena, Diandra ja Pentti Hietanen.

Illan huipentaa ilotulitus, joka alkaa noin kello kymmeneltä. Juhlavuoden kunniaksi vierailla on kuitenkin tavallista enemmän aikaa seurustella ja tanssia Linnan saleissa, sillä musiikki hiljenee vasta kello 23.

Lue myös:

Linnan juhlat koristellaan ensimmäistä kertaa täysin kotimaisilla kukilla

Aiheeseen liittyvät artikkelit