Politiikka

Orpo: Hallituksen talouspolitiikka tuo tuloksia

Politiikka 07.12.2017

Orpo vastasi opposition välikysymykseen eriarvoistumisesta, että työttömyys vähenee nopeasti talouskasvun ansiosta.


Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) puolusti hallituksen politiikkaa eduskunnassa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) puolusti hallituksen politiikkaa eduskunnassa, missä hallitus vastasi punavihreän opposition välikysymykseen eriarvoistumista lisäävästä politiikasta.

"Tämän hallituksen talouspolitiikan linja tuo tuloksia. Suomi on päässyt viimein mukaan vahvaan talouden kasvuun. Tänä vuonna talouskasvu yltää noin kolmeen prosenttiin, ensi vuonnakin kasvu jatkuu vahvana. Olemme nousseet Euroopan hänniltä maanosan kärkeen. Velkaantuminen vähenee kovaa vauhtia", Orpo sanoi vastauspuheenvuorossaan.

Orpon mukaan monessa yrityksessä tilauskirjat ovat nyt täynnä ja uusia työntekijöitä palkataan. Samalla työttömyys on Orpon mukaan vähentynyt nopeaa vauhtia.

"Iloitsen jokaisesta suomalaisesta, joka pääsee työn avulla kiinni parempaan elämään ja saa tulevaisuudenuskonsa takaisin. Samalla tunnen surua heistä, jotka kaikista ponnisteluista huolimatta eivät ole päässeet mukaan", Orpo sanoi.

Välikysymyksen olivat allekirjoittaneet SDP, vihreät ja vasemmistoliitto.

Oppositiopuolueet kysyvät välikysymyksessään muun muassa, miksi hallitus jättää vaikutusarviot tekemättä ja kohdistaa maksukorotukset sekä toimeentulon ja palveluiden leikkaukset aina samoihin ihmisiin. Ne näkevät myös ristiriitaisena sen, että hallituksella on oma eriarvoisuutta selvittävä työryhmänsä, vaikka yksi suurimmista syistä eriarvoistumisen kasvuun löytyy sen omasta talouspolitiikasta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit