Politiikka

Ministeri Berner: Junaliikenteeseen lisäyksiä eri puolille maata

Sopimuksen voimaantulo vaatii, että eduskunta hyväksyisi talousarviossa 2 miljoonan euron lisämäärärahan.
Markku Vuorikari
"Sovitut lisäykset mahdollistavat paremmat edestakaiset junayhteydet eri puolilta Suomea pääkaupunkiseudulle yhden päivän aikana", Anne Berner sanoo.

Liikenne- ja viestintäministeriö ja VR-Yhtymä ovat neuvotelleet parannuksia ostoliikennesopimuksella toteutettavan liikenteen palvelutasoon vuosille 2018–2019. Sopimus koskisi kaukoliikenteen ostoja.

Sopimuksen voimaantulo vaatii, että eduskunta hyväksyy talousarviossa tätä koskevan määrärahan. Parannukset ostoliikenteeseen toteutettaisiin junaliikenteen palvelutason parantamiseen esitetyllä 2 miljoonan euron lisämäärärahalla. Eduskunta käsittelee talousarviota kuluvalla viikolla.

Lisämääräraha tullaan kohdentamaan seuraaviin kohteisiin ja palvelutasoparannuksiin: Helsinki-Kokkola-yhteyden ulottaminen Ylivieskaan, Helsinki-Kuopio-yhteyden ulottaminen Kajaaniin, Kotka-Kouvola, Joensuu-Nurmes, Pori-Tampere, Helsinki-Kolari ja Seinäjoki-Vilppula.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) mukaan lisärahoitus parantaa energia- ja ilmastotavoitteiden toteutumista ja lisää raideliikenteen käyttöä sekä pitää huolta hyvistä yhteyksistä eri puolilla Suomea.

"Sovitut lisäykset mahdollistavat paremmat edestakaiset junayhteydet eri puolilta Suomea pääkaupunkiseudulle yhden päivän aikana", Berner sanoo.

Hallitus on päättänyt, että rautateiden henkilöliikennepalvelut avataan kilpailulle. Kilpailun avaaminen tarkoittaa sitä, että VR:n yksinoikeudesta liikennöidä Suomen rataverkolla luovutaan. Nyt tehtävillä ostoliikenteen lisäyksillä ei ole vaikutusta kilpailun avaamiseen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Koulujen loppuminen lisää ilkivaltaa kiskoilla, ”Kiskolle oli kasattu kymmenien metrin matkalle jopa nyrkinkokoisia kiviä"

Toimitusministeristöä rukataan tänään – Anne Berner aloittaa ruotsalaispankin hallituksessa kesäkuun alussa

Likapyykki pestään kotona