Politiikka

Vanhanen: "Tarvittaisiin pitkästä aikaa presidentti, joka pitäisi maatalouden merkitystä esillä" – katso video

Politiikka 20.12.2017

Kansallinen eheys tukisi Suomen vakautta ja toisi turvallisuutta. "Sosiaaliset ja alueelliset ristiriidat järsivät eheyttä."


Jarkko Sirkiä
Matti Vanhanen on vaalikiertueella jo toista vuotta. "Merkittävä havainto on, että valtaosa suomalaisista on verrattain maltillista enemmistöä", Vanhanen kertoo tulkintansa lukuisista ulkopoliittisista keskusteluista.

Keskustan presidenttiehdokkaan Matti Vanhasen mukaan maaseudun ja kaupunkien välistä vastakkainasettelua pitäisi vähentää.

"Siinä on tietynlaista alentamista mukana, että väitetään vain suurimmissa kaupungeissa voivan tapahtua nykyaikaista kehitystä. Se vähättelee ihmisiä jotka asuvat maaseudulla ja maakunnissa."

Vanhanen muistuttaa, että parin viime vuoden talouskasvu on tullut maakunnista ja merkittävä osa siitä on peräisin luonnonvaroista.

"Se ei onnistu ilman riittävää väestönpohjaa ja kykyä hyödyntää luonnonvaroja."

Maatalouden elintilaa hän parantaisi myös. Se liittyy isoon kuvaan maailmasta, sillä ilmastonmuutos vie monista maista viljelykelpoista maata ja väestö kasvaa. Siksi Suomessa pitäisi luoda ilmapiiri, jossa uskaltaa viljely kannattaa ja viljelijä uskaltaa investoida.

"Presidentin pitäisi toimia asenteiden muurinmurtajana. Siihen olen halukas ja valmis."

Vanhanen myös muistuttaa, että edellisiltä presidenteiltä ei maataloutta tukevaa arvopuhetta ole paljon kuultu.

Vanhasen kampanjan pääteemat ovat ulkopolitiikka ja kansallinen eheys.

Aiheeseen liittyvät artikkelit