Politiikka

Merja Kyllönen: "Olen aluepolitiikan vahva tukija ja siitähän minua on lyöty" – katso video

Politiikka 27.12.2017

Vasemmistoliiton presidenttiehdokkaan mukaan kaikille Suomen alueille pitää tarjota mahdollisuus menestyä.


Kalle Keskinen
Merja Kyllösen mukaan ihmisten välistä taloudelliseen epätasa-arvoon on puututtava, kun osa perheistä joutuu taistelemaan toimeentulonsa eteen.

Vasemmistoliiton presidenttiehdokas Merja Kyllönen korostaa vuoropuhelun ja tasa-arvon tärkeyttä. Hänen mielestään sekä Suomessa että EU:n tasolla pitäisi huolehtia alueiden tasavertaisista mahdollisuuksista kehittyä.

"Ihmisiä tai alueita ei saa eriarvoistaa, se ajatus nousee varmasti vahvasti kainuulaisesta taustastani. Olen tällainen aluepolitiikan vahva tukija, ja siitähän minua on monta kertaa politiikassa lyöty."

Tasa-arvoon liittyviä epäkohtia on Suomessa edelleen paljon, mutta perustavanlaatuisin niistä on Kyllösen mielestä kansalaisten välisen taloudellisen eriarvoisuuden kasvu.

"Jos tällä hetkellä miljoona suomalaista elää köyhyysriskissä, se on todella iso kysymys hyvinvointiyhteiskunnalle, joka on luvannut pitää kaikista kansalaisistaan huolta."

Vuoropuhelua pitäisi lisätä kansalaisten ja päättäjien välillä niin että syyt poliittisten päätösten taustalla ymmärrettäisiin. Keskustelussa ja etenkin kuuntelemisessa pitäisi petrata myös poliittisten päättäjien keskuudessa.

"Tänä päivänä tahtoo olla niin, että jokainen möyhää omaa sanomaansa ja jättää kuuntelematta, mitä toisella on sanottavana. Globaalistikin on haaste, että vaikeina hetkinä laitetaan ovet kiinni ja käperrytään omien asioidensa kanssa."

Lue Kyllösen koko haastattelu (MT Plus):

Merja Kyllönen ei halua Suomea Natoon: "Rauhanrakentajan rooli ei ole turha tai tyhjä"

Aiheeseen liittyvät artikkelit