Politiikka

Uuttavuotta juhlittiin ympäri Suomea –  hätäkeskukselle illan ja yön aikana useita tuhansia puheluita

Politiikka 01.01.2018

Rakettien aiheuttamia silmävammoja näyttää tänä vuonna syntyneen vähän.


Helsingissä Kansalaistorilla esiintyi tunnettuja artisteja ja juhlinta huipentui vuodenvaihteen ilotulituksiin. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Uudenvuodenyö on sujunut tavalliseen tapaan ympäri Suomea. Poliisille on tullut Helsingissä, Oulussa ja Lounais-Suomessa ilmoituksia muun muassa pahoinpitelyistä, humalaisista ihmisistä ja ilotulitteiden aiheuttamista häiriöistä.

Helsingissä uudenvuoden juhlinta oli kahteen mennessä muistuttanut tavallista vilkasta viikonloppua. Lounais-Suomen poliisin mukaan aattoilta oli ennen puolta yötä jopa tavallista rauhallisempi, mutta puolenyön jälkeen tehtäviä on ollut runsaasti.

Hätäkeskuslaitos kertoo Twitterissä vastaanottaneensa yöllä kahdentoista ja kahden välillä yhteensä lähes 1  620 hätäpuhelua. Kolmen ja viiden välillä aamuyöllä hätäkeskukseen soitettiin reilut 1  400 puhelua. Häiriökäyttäytymisestä ilmoitettiin hätäkeskukseen kahdentoista ja viiden välillä yhteensä lähes 400 kertaa.

Eilen hätäkeskus vastaanotti yhteensä 3  250 hätäpuhelua kello kuuden ja puolen yön välillä. Häiriökäyttäytymisilmoituksia tuona aikana tuli 517 kappaletta ja väkivaltaan liittyvä ilmoituksia 107 kappaletta.

Rakettien aiheuttamia silmävammoja näyttää tänä vuonna syntyneen vähän. Oulun yliopistollisesta sairaalasta ja Turun yliopistollisesta sairaalasta kerrottiin STT:lle puoli kuuden aikaan aamulla, että heillä ei ole ollut yön aikana hoidettavana yhtään potilasta, jolla olisi raketin aiheuttama silmävamma.

Helsingin Kansalaistorilla jopa 85 000 ihmistä

Helsingin Kansalaistorille kerääntyi hieman ennen puoltayötä jopa 85  000 ihmistä juhlimaan uuttavuotta, kertoo tapahtuman järjestäjä. Helsingin poliisin arvion mukaan Kansalaistorille kerääntyi noin 70  000 ihmistä.

Kansalaistorilla esiintyi tunnettuja artisteja ja juhlinta huipentui ilotulituksiin.

Lounais-Suomen poliisi puolestaan tviittasi, että Turussa Aurajokivarressa ilotulitusta oli seuraamassa noin 20  000 ihmistä. Poliisin mukaan suuria ongelmia ei Aurajokivarressa ollut.

Oulun poliisin mukaan Oulun keskustassa oli runsaasti juhlakansaa aina aamun pikkutunneille asti.

Aiheeseen liittyvät artikkelit