Politiikka

Sähköttömien talouksien määrä on laskenut alle tuhannen

Politiikka 01.01.2018

Eniten sähköttömiä talouksia oli iltapäivällä Hyrynsalmella ja Sotkamossa Kainuussa.


Markku Vuorikari
Pohjois-Karjalan sähköviat on saatu korjattua lähes täysin, aggregaattien apua sähkön tuottamisessa tarvitaan toivottavasti koko ajan vähemmän maakunnassa.

Sähköttömien kotitalouksien määrä on saatu vähenemään alle tuhannen, ilmenee sähköyhtiöiden karttapalvelusivulta. Eniten sähköttömiä asiakkaita oli puoli kahden maissa iltapäivällä Hyrynsalmella ja Sotkamossa Kainuussa. Sen sijaan Pohjois-Karjalan sähköviat oli saatu korjattua lähes täysin.

Sähkökatkojen syynä on tykkylumi, joka on katkonut voimajohtoja. Asiakkaat ovat olleet pahimmillaan ilman sähköä jopa yli kolme vuorokautta. Huono sää on vaikeuttanut korjaustöitä.

Kainuussa toimivan Loiste Sähköverkon verkostoautomaatiopäällikkö Vilho Hartikainen arvioi, että sähköverkon keskijänniteviat saadaan korjatuiksi huomisiltaan mennessä. Sen jälkeen on vielä jäljellä pienjännitevikoja.

"Ensi yön ja seuraavan päivän aikana varmaan saadaan keskijänniteviat korjattua. Joukossa on todella vaikeita paikkoja. Lisäksi uusia vikoja tulee koko ajan", sanoo Hartikainen.

Sähkönkäyttäjä on oikeutettu vakiokorvaukseen, kun sähkökatkos on yhtäjaksoisesti kestänyt yli 12 tuntia. Korvaus maksetaan jälkikäteen automaattisesti, eli sitä ei tarvitse erikseen hakea.

Aiheeseen liittyvät artikkelit