Politiikka

Tullikoira paljasti sähköliesien sisään kätketyt huumerahat ja lääkeaineet

Rikoksesta epäillään seitsemää henkilöä. Rahaa löytyi satojatuhansia euroja.
Käteistä rahaa ja tabletteja oli kätketty sähköliesien sisään. LEHTIKUVA / HANDOUT / TULLI

Tulli kertoo takavarikoineensa lähes 320  000 euroa käteistä rahaa ja yli 8  800 Rivotril-pilleriä, jotka löytyivät kotietsintöjen yhteydessä. Kätköt paljastuivat, kun tullikoira vainusi sähköliesien sisään piilotetut huumerahat ja lääkeaineet.

Tullin esitutkinnassa 1970-luvulla syntynyttä suomalaismiestä epäillään huumaavien Subutex- ja Rivotril -lääkeaineiden myymisestä Tor-verkossa eli niin sanotussa salaisessa internetissä vuosina 2015–2017. Tulli tutkii tapausta törkeänä huumausainerikoksena.

Esitutkinnan mukaan löydetty käteinen on huumausainekaupasta saatua rikoshyötyä. Takavarikoitujen huumausaineiden katukauppa-arvo olisi Tullin mukaan ollut noin 26  000 euroa.

Tulli on kuullut esitutkinnan aikana yhteensä seitsemää epäiltyä, joista yksi on ollut vangittuna. Esitutkinta jatkuu edelleen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tosi isot tavarat heiluttivat kauppatasetta tammikuussa – Finnair myi Airbusin Japaniin ja liisasi lentokoneen takaisin, Saksaan suuntasi Turusta puolen miljardin arvoinen risteilijä

Suomen pienimmältä poliisikoiralta ei jää rahakaan haistamatta – Jekku on yksi vuoden virkakoirista

"Kaikesta päätellen tämä on tullut Venäjällekin yllätyksenä" –Tulli vetoaa: Yksityisautoilu palautettava lakia edeltävälle tasolle