Politiikka

Laura Huhtasaari sallisi vihapuheen Suomessa – "Äitinä olen huolissani siitä, että rajat vuotavat"

Perussuomalainen presidenttiehdokas rökittää kampanjassaan mediaa, EU:ta sekä monikulttuurisuutta.
Petteri Kivimäki
Laura Huhtasaari myöhästyi lumimyrskyn takia kampanjatilaisuudestaan Hämeenlinnassa joulun alla. Uskolliset kannattajat kuitenkin jaksoivat odottaa ehdokasta perussuomalaisten vaaliteltalla.

Laura Huhtasaaren kampanjatilaisuus Hämeenlinnan kävelykadulla viivästyy lumimyrskyn takia, kiirii tieto perussuomalaisten kojulla.

Kadulla hytisee joukko nuoria miehiä sekä pari vanhempaa herraa.

Uskolliset kannattajat eivät säätä säiky. Kahvi tekee kauppansa ja esitteet vaihtavat pyryssä omistajaa.

Paikallinen kaupunginvaltuutettu Lulu Ranne (ps.) sekä eläkkeellä oleva kansakoulunopettaja Marjatta Astren hakeutuvat kampanjateltan suojaan.

"Radikaali ja väkivaltainen islamisaatio vyöryy Suomeenkin. Huhtasaari on ainoa ehdokas, joka uskaltaa torjua tätä uhkaa", Astren toteaa.

Ranne tunnustautuu niin ikään Huhtasaaren vankaksi kannattajaksi.

"Hän on selkeäsanainen ehdokas, joka kuuntelee kansaa."

Huhtasaaren tilaisuus lyhenee myöhästymisen takia vartin mittaiseksi, joten ehdokas käy paikalle saavuttuaan suoraan asiaan.

"Liityin perussuomalaisiin tajuttuani, miten EU-gangsterit Brysselissä huiputtavat kansaa. Jos nyt lähdettäisiin rahaliitosta, säästettäisiin miljardeja suomalaisten rahaa."

Ringiksi ehdokkaan ympärille kerääntynyt miesvoittoinen seurue nyökyttelee.

Seuraavaksi Huhtasaari rökittää mediaa ja monikulttuurisuutta.

"Median ei pitäisi ajaa omaa ideo­logiaansa monikulttuurisuuden rikkaudesta vain siksi, että media on näin päättänyt. Monikulttuurisuus on vahingollista, ja siitä kertomallakin saisi mehevät otsikot."

Myöhemmin samana iltana Huhtasaari saapuu Lahden kaupunginkirjastoon, jonka auditoriossa odottaa satakunta kuulijaa.

Agenda on sama: EU ja maahanmuuttajat saavat taas kuulla kunniansa.

"Saksalainen demaripomo Martin Schultz on linjannut, että EU:sta pitää tehdä liittovaltio 2025 mennessä. Siihen suuntaan kuljetaan, ja Suomesta on tulossa vain pohjoinen provinssi. Tällaisesta unionista pitää irtautua", Huhtasaari painottaa.

Yleisöpuheenvuoroissa toistuvat huoli ja ärtymys turvapaikanhakijoista.

"Mikä ihme siinä on, ettei rajoja saada suljettua? Tänne vain vyöryy maahantunkeutujia massoittain", vanhempi mieshenkilö kysyy.

"Hyvin sanottu. Minäkin äitinä olen huolissani siitä, että rajat vuotavat", Huhtasaari vastaa.

Vihapuheen pitäisi olla Suomessa sallittua, sanoo perussuomalainen presidenttiehdokas.

"Koko vihapuhelainsäädäntö on Suomessa hyvin tulkinnanvarainen, ja sen voisi kokonaan lakkauttaa. Meillä on kyllä oikeus olla vihaisia, jos täällä raiskataan naisia", Huhtasaari jyrisee.

"Vihapuhetta käytetään lyömäaseena sellaisia ihmisiä vastaan, jotka ovat eri mieltä. Pehmo-DDR-meiningillä ilmi­annetaan naapureita Facebookissa, työpaikoilla ja niin edelleen. Sosiaalisesti syrjäytetään se kaveri, joka on eri mieltä monikulttuurisuutta ihannoi­vien kanssa", ehdokas jatkaa.

Lopuksi Huhtasaari kertoo ihailevansa Yhdysvaltain presidenttiä Donald Trumpia.

"Trump edustaa sellaista korkeaa moraalia, mikä EU:sta on kadonnut. Tuleehan sinne se muurikin, että saadaan omat rajat hallintaan."

Huhtasaari osoittaa ymmärrystä myös Venäjää kohtaan.

"Median mielestä on Venäjän vika, että Trump valittiin ja tuli brexit. Media saisi katsoa peiliin eikä aina syyttää Venäjää!"

Lue lisää