Politiikka

Ministeri Terho: "Toivon, että mahdollisimman monella olisi mahdollisuus seurata Leijonien olympiakiekkoa television välityksellä"

Politiikka 10.01.2018

Perinteisen tv:n vaihtoehdoksi katvealueella Discovery on tarjonnut omaa Eurosport Player -sovellustaan.


Sanne Katainen
Terho huomauttaa, että suomalaisilla urheiluhetkillä on merkitystä kansallista yhteenkuuluvuutta luovana voimana.

MT kertoi eilen, että tulevien olympialaisten jääkiekon lähetykset eivät näy kaikkialla Suomessa perinteisen television kautta.

Lähetysten katvealueelle jää lähetysoikeudet ostaneen Discovery Networks Finlandin mukaan neljä prosenttia suomalaisista. Finnpanelin tv-mittaritutkimuksen mukaan niin sanotulle katvealueelle jää noin 100 000 sellaista kotitaloutta, jotka käyttävät tv-vastaanotinta.

Perinteisen tv:n vaihtoehdoksi Discovery on tarjonnut omaa Eurosport Player -sovellustaan. Jos pelejä katsoo sovelluksen kautta, se maksaa 6,99 euroa kuukaudelta.

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (sin.) huomauttaa, että suomalaisilla urheiluhetkillä on merkitystä kansallista yhteenkuuluvuutta luovana voimana.

"Urheiluministerinä tietysti toivon, että mahdollisimman monella suomalaisella olisi mahdollisuus seurata Leijonien olympiakiekkoa television välityksellä ilman erillistä maksua", hän sanoo.

Siihen, miten olympiakiekon näkyvyyttä kannattaisi parantaa, Terho ei ota kantaa.

Tietoyhteiskuntakaaren mukaan yhteiskunnallisesti merkittävää tapahtumaa koskeva televisiolähetys on välitetty merkittävälle osalle yleisöä silloin, jos 90 prosenttia väestöstä voi vastaanottaa lähetyksen ilman erillistä korvausta.

Lue lisää:

Olympiakiekko ei näy kaikille ilmaiseksi: Tv-yhtiö kannustaa syrjäseutujen asukkaita käyttämään maksullista sovellusta

Aiheeseen liittyvät artikkelit