Politiikka

Piispa Laajasalo pyytää anteeksi talousepätarkkuuksia – arkkipiispa korostaa avoimuutta

Politiikka 10.01.2018

"Vain avoimuus luo luottamuksen kirkon varainkäyttöön. Jos virheitä löytyy, niihin on puututtava", arkkipiispa Kari Mäkinen toteaa.


Teemu Laajasalo myöntää, että hänelle on tullut virheitä luottokorttien käytössä. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Helsingin piispa Teemu Laajasalo pyytää anteeksi taloudenpidossaan ilmenneitä epätarkkuuksia ja lupaa muuttaa tapansa. Laajasalo on tänään vastannut Helsingin hiippakunnan nettisivuilla muistioon, joka tuli julki eilen. Hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhonen esitti muistiossa kysymyksiä Laajasalon yrityksestä sekä toiminnasta Kallion kirkkoherrana.

Laajasalo myöntää, että hänelle on tullut virheitä luottokorttien käytössä. Hän sanoo olleensa huolimaton kuittien säilyttämisen ja tarkkojen merkintöjen kanssa. Lisäksi hän myöntää tehneensä virhearvion kolmen virkamatkan majoitustason suhteen.

Laajasalo kirjoittaa ilmoittaneensa Helsingin seurakuntayhtymälle, että haluaa maksaa kyseisten virkamatkojen halvimman majoitustason ja käytetyn majoitustason erotuksen henkilökohtaisesti.

Arkkipiispa Kari Mäkinen ottaa kantaa piispa Teemu Laajasalon luottokortin käytöstä syntyneeseen jupakkaan. Mäkisen mukaan on tärkeää, että tämänkaltaiset kysymykset otetaan vakavasti. Mäkinen linjaa, että vain avoimuus luo luottamuksen kirkon varainkäyttöön. Jos virheitä löytyy, niihin on puututtava.

Mäkinen muistuttaa, että ketään ei tule tuomita ennen kuin asiat on käyty lävitse ja selvitetty.

Aiheeseen liittyvät artikkelit