Politiikka

Radio Suomessa voi kuunnella alueellisia lähetyksiä nyt myös lauantaisin

Politiikka 10.01.2018

Alueelliset radiolähetykset myös viikonloppuisin ovat monien kuuntelijoiden toive.


Pekka Fali
Radio Suomi alkaa lähettää alueellisia lähetyksiä lauantaiaamupäivisin.

Yle Radio Suomen lauantain aamupäivissä kuuluvat tästä viikosta lähtien alueelliset lähetykset. Ylen mukaan kuuntelijat ovat toivoneet, että alueellisia lähetyksiä tulisi arkipäivien lisäksi viikonloppuisin.

13.1. alkaen kymmenellä alueella kuullaan alueellisia aamupäivälähetyksiä valtakunnan lähetyksen sijaan. Alueet ovat Uusimaa, Häme, Kaakkois-Suomi, Lounais-Suomi, Pirkanmaa, Keski-Suomi, Pohjanmaa, Itä-Suomi, Pohjois-Suomi ja Lappi.

"Vaikka lähetyksiä ei juonneta jokaisesta Ylen aluetoimituksesta, on läsnäolo vahva kaikissa maakunnissa", Radio Suomen ohjelmapäällikkö Jonna Ferm.

Joka lauantai kello 9–12 Ylen toimittajat käsittelevät aiheita ja ilmiöitä läheltä. Ylen mukaan tarjolle tuodaan kuvaa Suomesta ja sen ihmisistä, tässä hetkessä. Uusien lähetysten juttuja ja sisältöjä on tekemässä 18 toimittajaa.

"Viikonlopun tunnelmaan sopivat ihmisläheiset puheenaiheet ovat usein merkittäviä juuri alueellisesti, ja tätä läsnäoloa nyt vahvistamme. Haluamme viettää aikaa siellä, missä ihmiset ovat", Ferm sanoo.

Uudistuksen myötä Radio Suomen suosittu poliittinen satiiri Tohtori Raimo kuullaan jatkossa lauantaisin klo 11.50.

Aiheeseen liittyvät artikkelit