Politiikka

Ylivieskassa keskiyöllä harhaillut pikkutyttö oli lähtenyt nukkumaan ampumaradalta

Politiikka 12.01.2018

Isä oli mennyt kahden lapsensa kanssa ampumaradalle iltakymmeneltä.


Poliisi avaa Ylivieskassa Pohjois-Pohjanmaalla yksin pakkasessa harhailleen kolmevuotiaan tapausta. Nuoret löysivät lapsen kävelemästä puolenyön aikaan Huhmarin alueelta keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Isä oli mennyt kahden lapsensa kanssa ampumaradalle iltakymmeneltä. Kolmevuotiasta tyttöä alkoi väsyttää, joten hän meni nukkumaan autoon, kertoo rikosylikomisario Ilkka Piispanen.

Lapsi oli kuitenkin jostain syystä lähtenyt kävelemään tietä pitkin. Hänen päällään oli ulkovaatteet, muttei hanskoja. Kun isä palasi autolle, hän huomasi lapsen kadonneen, mutta auto jäi kiinni lumeen saman tien, poliisi kertoo.

Nuorisoporukka löysi lapsen vajaan kahden kilometrin päästä ja ilmoitti hätäkeskukseen. Vasta noin puolitoista tuntia lapsen löytymisestä poliisi tapasi isän toisen pienen lapsen kanssa Huhmarkallion ampumaradan vierestä. Auto oli kiinni syvässä lumihangessa.

Pakkasta oli noin kahdeksan astetta. Piispasen mukaan tapauksesta ei ole tehty rikosilmoitusta.

"Poliisipartio puhutti isän paikalla, ja hänellä oli johdonmukainen kertomus. Ei ole mitään syytä epäillä rikosta."

Poliisi teki tapauksesta kuitenkin lastensuojeluilmoituksen. Isä oli poliisin mukaan selvin päin.

Tapaus on herättänyt ihmisissä runsaasti kysymyksiä, mutta Piispasella ei ole tietoja esimerkiksi siitä, kuinka kauan lapsi ehti olla ulkona ja miksi ampumaradalla oltiin niin myöhään.

"Kyllähän tuo vähän myöhäinen aika on. Toisilla on erilainen elämäntyyli, ja sehän ei ole mikään rikos."

Aiheeseen liittyvät artikkelit